Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Organizátori protestov za slušné Slovensko: Pokračujeme spoločne!

.redakcia .spoločnosť

Prinášame vyjadrenie organizátorov protestov k ich budúcim krokom.

Organizátori protestov za slušné Slovensko: Pokračujeme spoločne! Diana Černáková/ Sita Juraj Šeliga, Katarína Nagy Pazmány, Táňa Sedláková a Karolína Farská počas prijatia zástupcov iniciatívy Za slušné Slovensko prezidentom SR v Prezidentskom paláci.

za organizátorov zhromaždenia v Bratislave chceme zdôrazniť, že naše rozhodnutie bolo slobodné a považujeme ho za občiansky zodpovedné. Na námestiach v Bratislave sa v marci spojil za jednu myšlienku historicky najväčší počet ľudí. Cítime za to zodpovednosť. Po menovaní novej vlády prezidentom sme však vnímali, že celá diskusia sa z námestí presúva do parlamentu. Za komunikačné pochybenie sa úprimne ospravedlňujeme.

Od začiatku sme sa hlásili k hodnotám, ktoré vyznával vo svojej práci aj Ján Kuciak. Hlásili sme sa a vyzývali sme občanov k slobode, zodpovednosti, odvahe, hľadaniu pravdy a spravodlivosti. Aj z tohto dôvodu pre nás vzdať sa nie je možnosť a sme pripravení na dlhodobú prácu v rôznych podobách. Jednou z týchto podôb je vyvíjanie občianskeho tlaku na námestiach. My nikam neodchádzame.

Vyzývame všetkých občanov Slovenska na to, aby sa nevzdávali a zostali spoločne verní vízii slušného a spravodlivého Slovenska, v ktorom nie je miesto pre korupciu, nespravodlivosti a násilie.

Občania miest na Slovensku a v zahraničí v piatok vyjdú znova do ulíc a postavia sa spoločne za slušné Slovensko. Doteraz organizáciu zhromaždení v piatok 23. marca  potvrdili tieto slovenské a zahraničné mestá:

Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Kežmarok, Košice, Levice, Levoča, Lučenec, Martin, Nitra, Pezinok, Piešťany, Podolie, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Púchov, Prievidza, Rimavská Sobota, Ružomberok, Skalica, Spišská Nová Ves, Trenčín, Trnava, Vráble, Zvolen, Žiar nad Hronom, Žilina a iné.

Brno, Haag, Helsinki, Kodaň, Paríž, Sheffield, Stockholm a Zurich a iné.

Organizátori zrušeného zhromaždenia Za slušné Slovensko v Bratislave sa zajtra rozdelia a pôjdu do slovenských miest. Okrem nich odchádzajú do rôznych slovenských miest aj viaceré známe osobnosti.

„Je pred nami dlhá cesta. Sme v tom spoločne.“

Organizátori zhromaždení v slovenských krajoch počas posledných troch týždňov vyjadrovali a aj dnes vyjadrujú bratislavskému tímu podporu:

„My, organizátori protestov Za slušné Slovensko, vyslovujeme podporu zrušeniu zhromaždenia v Bratislave. V hlavnom meste pôsobia politické tlaky, ktorým v regiónoch nemusíme čeliť. Bratislavskí organizátori a niektorí rečníci zajtra vyrazia do regiónov. Naša energia sa nestráca, len presúva. Stojíme jednotne za slušné Slovensko."

Zástupcovia organizátorov zhromaždení z krajských miest sa dohodli na spoločnom koordinačnom stretnutí novovznikajúcej občianskej platformy „Za slušné Slovensko”.

Je pred nami dlhá cesta. Sme v tom spoločne. Nezabúdajme na dôvody, pre ktoré sa naše zhromaždenia začali a pre ktoré musí naša aktivita vytrvalo pokračovať.

Nemýľte si našu slušnosť s nedostatkom odhodlania a vytrvalosti.

Katarína Nagy Pazmány, Peter Nagy, Karolína Farská, Juraj Šeliga, Veronika Bruncková, Tatiana Sedláková, Jakub Kratochvíl

 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite