Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečítajte si text, ktorý dnes mali podpísať najvyšší ústavní činitelia

.redakcia .spoločnosť

Prinášame vám v plnom znení deklaráciu, ktorej prijatie navrhol prezident Andrej Kiska. Podpísať ju spolu s ním mali Robert Fico a Andrej Danko na dnešnom stretnutí, čo sa však neudialo.

Prečítajte si text, ktorý dnes mali podpísať najvyšší ústavní činitelia Diana Černáková/SITA Na Bratislavskom hrade by sa dnes malo uskutočniť pracovné stretnutie najvyšších ústavných činiteľov.

Spoločné vyhlásenie troch najvyšších ústavných činiteľov

Minulý týždeň celé Slovensko šokovala správa o vražde novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej. 

Sme si plne vedomí toho, že základom demokratického právneho štátu je sloboda tlače, aktívna občianska spoločnosť, dôvera občanov vo vlastné inštitúcie a schopnosť štátu zabezpečiť spravodlivosť.

Citlivo vnímame atmosféru v Slovenskej republike, ktorú tento ohavný čin vyvolal. Rozumieme neistote, pocitu nedôvery medzi ľuďmi a sme znepokojení z rastúceho napätia v spoločnosti. V súlade s naším ústavným poslaním úlohou nás, vrcholných predstaviteľov Slovenskej republiky, je čeliť týmto obavám a urobiť všetko potrebné, aby sme vrátili ľuďom pocit dôvery, bezpečia a vzájomnej súdržnosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite