Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Reakcie čitateľov: AD Štefan Hríb: Kiska, Fico a Ústavný súd

.ľuboš Pätoprstý .spoločnosť

Jasnou témou č. 1 v politickom svete Slovenskej republiky sa v siedmom .týždni stala, zatiaľ neoverená, informácia o snahe premiéra Fica opustiť premiérsky post ešte pred vypršaním mandátu a presunúť sa do Košíc, na miesto predsedu Ústavného súdu, pochopiteľne.

bez ohľadu na to, či to je kačica alebo mediálny balónik, téma si zaslúži pozornosť aj vzhľadom na fakt, že prezident Andrej Kiska po smršti informácií v médiách už nebude v roku 2019 opätovne kandidovať. Možno si to uvedomuje málokto z nás, ale ako na potvoru, je tu osmičkový rok, no a tie bývajú v našich dejinách kľúčové. Mne sa javí ako kľúčový aj rok 2018. Prečo? Z jedného dôvodu a to, že tento rok musí prebehnúť voľba /výmena 9 z 13 ústavných sudcov. Z krátkej histórie našej republiky je jasné, že to, kto sedí na Ústavnom súde, je pre vývoj krajiny zásadné. Môžete mať akúkoľvek spravodlivú a reformnú vládu, ak takmer každý jej zákon skončí na ÚS a ten ho torpéduje, je zle.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite