Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Reakcie čitateľov: AD Denisa Gdovinová: Vieme liečiť porážky?

.alica Balogová, Tornaľa .spoločnosť .reakcia

Článok natrhol moje ešte stále čerstvé rany. Jediným dôvodom, prečo sa k téme vraciam, je pamiatka našej obetavej mamy a nádej, že ak o téme budeme hovoriť, nezomrie toľko ľudí v aktívnom veku a tí ostatní nebudú musieť žiť s trvalými následkami, ktoré znížia kvalitu ich života.

som laik a verila som, že ak sa o prevencii, včasnom koordinovanom a efektívnom zásahu toľko rozpráva, v praxi funguje lepšie. Na začiatok vás prosím, aby ste si na mape Slovenska vyhľadali miesto môjho bydliska Tornaľa – od istého času patríme do okresu Revúca. Vzdialenosť do okresného mesta predstavuje okolo 45 km. Keď sa hovorí o dostupnosti zdravotnej starostlivosti a bližšie k občanom, celkom určite nehovoria o nás.

U mamy sa príznaky prejavili ráno po prebudení. Boli jednoznačné a potvrdil to aj lekár záchrannej služby, ktorý postupoval zdvorilo a profesionálne. Previezli ju do najbližšej nemocnice, čo je naše bývalé okresné mesto, na neurologické oddelenie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite