Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovo úradník nie je nadávka. Ľudia zo štátnej služby zakladajú skupinu dobrých úradníkov

.denisa Gdovinová .spoločnosť

Dvanásť úradníkov z ministerstva vnútra, dopravy či obrany sformovalo iniciatívu Dobrý úradník. Hnevá ich, že ich povolanie dnes vo verejnosti znie skoro ako nadávka.

Slovo úradník nie je nadávka. Ľudia zo štátnej služby zakladajú skupinu dobrých úradníkov boris németh Monika Filipová pracuje na ministerstve vnútra a založila iniciatívu Dobrý úradník.

na čele iniciatívy stojí Monika Filipová, ktorá už viac ako päť rokov pracuje na ministerstve vnútra. Aktivizovať sa začala pred rokom, keď úradníčka Zuzana Hlávková otvorene prehovorila o praktikách na ministerstve zahraničných vecí. Vtedy zo svojho okolia počúvala prekvapené otázky: Ako môžeš byť štátnou úradníčkou? 

O svojej frustrácii vtedy prehovorila pre .týždeň, neskôr zverejnila aj otvorený list, ktorý sa začínal nástojčivo: „Píšem z frustrácie, zo sklamania a zúfalstva povzbudivý odkaz pre kolegyne a kolegov v štátnej správe a výzvu na podporu čestných ľudí v štátnej správe.”

Monika vo svojej nástojčivosti pokračovala. Stretávala sa s kolegami a niekoľkých sa jej podarilo nadchnúť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite