Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trest za graviditu

.rudolf Zajac .spoločnosť

Najväčším sľubom Roberta Fica v roku 2006 bolo, že za zdravie občan nebude nič platiť. Samozrejme hlúposť, ale ľudia to radi počuli.

Trest za graviditu Casey Rodgers/AP/SITA

bola to hlúposť podobná tomu, ako keby sme uverili, že účasť chrabrého premiéra na žatve s vyhrnutými rukávmi a regionálnou fešandou na kolenách prinesie lepšiu úrodu. Od roku 2006 platia pacienti o stovky percent viac ako za Zajaca. Smer doteraz nasadil piatich ministrov zdravotníctva, žiadny neprežil viacej ako dva roky. Tí prví štyria sa ani nesnažili niečo urobiť a asi to bolo lepšie, ako je to teraz. V princípe možno povedať, že to ničnerobenie prvých štyroch ministrov za Smer bolo pre pacientov výhodnejšie a bezpečnejšie. 

Ako príklad môže slúžiť nezmysel okolo poplatkov na urgentných príjmoch. Aby sa akože zabránilo takzvanému zneužívaniu pohotovostí, od  novembra 2017 je v platnosti novela zákona, podľa ktorej občan, ak príde na pohotovosť, zaplatí poplatok 10 eur. Ten poplatok je akože za administratívne spracovanie dokumentácie  pacienta. Výnimkou sú tri prípady: Ak ide o stav bezprostredne po úraze, no postihnutý nesmie mať v sebe alkohol, ak trvá vyšetrenie (rozumej, ak občan čaká) viac ako dve hodiny a ak vyšetrenie viedlo k hospitalizácii. V každom inom prípade sa tento poplatok vyberať musí, tak to stojí v nezmyslenej novele. 

„Napriek tomu, že Ústavný súd je taký, aký je, štyrikrát  dal  autorom reformy za pravdu, pretože štyrikrát ficovci podali podnet na Ústavný súd.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite