Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Reakcie čitateľov: AD Rudolf Zajac: V čom sa Fico mýli

.ernest Ježík .spoločnosť

V súvislosti s aktuálnou témou o poplatkoch 50 či 30 eur za objednanie pacienta po ordinačných hodinách si kladiem otázku, či sa to týka aj mňa alebo je to len pre tých, ktorým sa nechce čakať pred ordináciami v normálnom ordinačnom čase.

lebo ak je zdravotné poistenie povinné, tak by mali všetci zúčastnení mať rovnaké podmienky aj práva. Za „normálnych“ okolností totiž vôbec nejde o to, byť objednaný na nejakú presnú hodinu, ale vôbec o to, či bude pacient vyšetrený či ošetrený!

Lebo najprv musí absolvovať takzvaný „beh o život“, rozumej byť ráno najneskôr o piatej pred poliklinikou, tam sa pretlačiť čo najbližšie k dverám a po intenzívnom behu sa prepracovať pred dvere príslušnej ordinácie – väčšinou už pred bránami polikliniky vzniklo nejaké predbežné poradie, ktoré sa tam už len doladí. Okolo siedmej sestrička vydá časenky, každý si zoberie a teraz má na výber, či zostať v čakárni alebo ísť po svojom a prísť až v predpokladanom čase, čo môže byť aj plus mínus pár hodín a vďaka takejto neistote sa odísť ani neoplatí.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite