Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Je možný svet bez svinstva?

.fedor Gál .spoločnosť

Keď som si cestou na nákupy vypočul v aute rozhodnutie slovenského Ústavného súdu vo veci Babiš, zavolal som okamžite synovi do zahraničia. O dobré novinky sa treba deliť.

Je možný svet bez svinstva? Michal Burza/SITA

.schuti sa zasmial. „A ty si hádam myslíš, že českým voličom ANO to bude vadiť?“. Trochu tichšie som podotkol, že aj ten Zeman to s tým Krymom riadne pohnojil. Reagoval podobne. Pre istotu som si ešte o danej téme pokonzultoval s kamarátom, ktorý roky po boku Jana Langoša pracoval na Slovenskom ÚPN (plný názov: Ústav pamäti národa). Odtušil, že mám prezieravého syna. Mimochodom, bol to práve tento odborník na archívy bezpečnostných zložiek, čo ma upozornil na argument, ktorý na Ústavnom súde SR nezaznel: nielenže sú Babišovi riadiaci dôstojníci z čias komunizmu nedôveryhodní svedkovia jeho obhajoby, ale aj ten Milan Žitný, ďalší svedok obhajoby s profesným titulom „bezpečnostný expert“, bol za komunizmu dôverníkom vojenskej kontrarozviedky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite