Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Študenti poslali Robertovi Ficovi list. Pozývajú ho na protikorupčný pochod

.redakcia .spoločnosť

Organizátori protikorupčného pochodu doručili do podateľne Úradu vlády SR list Robertovi Ficovi. Pozývajú ho v ňom na dnešný tretí pochod, ktorý sa uskutoční popoludní v Bratislave. Prinášame vám kompletné znenie listu.

Študenti poslali Robertovi Ficovi list. Pozývajú ho na protikorupčný pochod Viktor Zamborský/SITA

Vážený pán premiér Robert Fico,

chceli by sme Vás pozvať na náš ďalší protikorupčný pochod, ktorý sa uskutoční už dnes. Vítame vašu angažovanosť v oblasti boja proti korupcii, no zároveň nás zaujíma, prečo vo svojich krokoch nezohľadňujete požiadavky tisícov protestujúcich Slovákov. 

Vážený pán premiér, počas štyroch mesiacov sme vyzbierali viac ako 70 000 podpisov pod petíciu, za vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. K nám, študentom, ktorí organizujeme tento protest, sa postupne pridali učitelia, vedci a herci. Náš protest nie je opozičný, ale občiansky, svedčí o tom aj to, že z troch personálnych požiadaviek sa len jedna dotýka politika. Politika, ktorý je zodpovedný za stav korupcie na Slovensku a viac ako dve tretiny Slovákov si podľa prieskumov myslí, že by už ďalej nemal byť ministrom vnútra.

 

Vážený pán premiér, prosíme, nehazardujte s dôverou verejnosti a príďte svoje kroky vysvetliť protestujúcim. Budeme vás čakať o 18:00 na Námestí SNP.

S úctou, 

Karolína Farská, Dávid Straka 

daniel klembara
Majú organizátori protikorupčných pochodov stále nádej na splnenie svojich požiadaviek?

 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite