Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hurikán Irma sa blíži ku Floride, bez elektriny je 170-tisíc domácností

.redakcia .spoločnosť

Silný vietor už bičuje oblasť Florida Keys.

Hurikán Irma sa blíži ku Floride, bez elektriny je 170-tisíc domácností Amandine Ascensio/AP/SITA Zničené budovy na ostrove St. Martin po jeho zasiahnutí hurikánom Irma.

hurikán Irma sa presúva ďalej smerom na západ, pričom jeho oko by malo tesne minúť západné pobrežie Floridy a udrieť na mesto St. Petersburg. Miami a dokonca aj Tampa by nakoniec mali od najhoršieho ostať ušetrené. Silný vietor už bičuje oblasť Florida Keys. Po St. Petersburgu by mohol hurikán ďalej zasiahnuť mestá Clearwater a Ocalu vo vnútrozemí. Aktuálne ho sprevádza vietor s rýchlosťou 193 kilometrov za hodinu a pohybuje sa rýchlosťou 10 kilometrov za hodinu. Irma oslabla na hurikán tretej kategórie, pred príchodom na pevninu má však opäť zosilnieť. Na Floride je už bez elektriny viac než 170-tisíc domácností a firiem.

Hurikán Irma pustošil v sobotu Kubu, kde stŕhal strechy domov a zaplavil stovky kilometrov jej severného pobrežia. Irma opustila ostrov v sobotu v neskorých hodinách a úrady aktuálne sumarizujú škody, ktoré živel napáchal v letoviskách na severe i vidieckych oblastiach v strednej časti krajiny. Obete si hurikán nevyžiadal, v mestách je však potrebné obnoviť vypadnutú elektrinu či vyčistiť cesty.

Úrady obyvateľov Havany vyzvali, aby ostali doma, keďže záplavy môžu pokračovať do pondelka. Záplavové vody zatiaľ zasahujú 600 metrov do mesta. Irma v krajine tiež povyvracala stormy aj stĺpy elektrického vedenia a mnohých obyvateľov pripravila o strechu nad hlavou. Len v meste Santa Clara je zničených 39 domov.

 Zdroj: SITA,  ABC

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite