Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rebríček najlepších pôrodníc na Slovensku: najviac ocenení získal Martin

.denisa Gdovinová .spoločnosť

Najlepšou pôrodnicou sa stala znova tá v Trenčíne, najviac ocenení však získala Univerzitná nemocnica v Martine. Prvé miesto získal aj v kategórii najvyššej starostlivosti o závažné komplikácie pri pôrodoch.

Rebríček najlepších pôrodníc na Slovensku: najviac ocenení získal Martin Andrej Bán Ilustračná fotografia zo slovenskej pôrodnice.

rebríček najlepších slovenských pôrodníc s názvom Sprievodca pôrodnicami robí už šiesty rok inštitút HPI, aj v spolupráci s portálom www.rodinka.sk. Tento rok sa do hodnotenia zapojilo 52 z 53 pôrodníc, čo je doteraz najväčší počet zapojených nemocníc. Nezapojila sa iba Nemocnica s poliklinikou v Revúcej.

Rebríček bol tento rok rozdelený na dve základné časti – expertné hodnotenie (v spolupráci so Slovenskou gynekologicko-pôrodníckou spoločnosťou) a hodnotenie na základe dotazníka od 3 404 matiek.

Vo výslednom sčítaní hodnotení sú najlepšie na Slovensku tieto tri pôrodnice:

1. FN Trenčín

2. UN Martin

3. UN Ružinov a UN Antolská

V jednotlivých hodnoteniach sa umiestnenia líšili. V expertnom hodnotení boli pôrodnice posudzované podľa štyroch kategórií, keďže aj úroveň neonatologickej starostlivosti je rôzna. Štvrtý, najvyšší stupeň III+ pritom predstavujú perinatologické centrá, ktoré v regiónoch zabezpečujú starostlivosť o závažné prípady tehotenských a novorodeneckých komplikácií. Na Slovensku je šesť takýchto centier: v Bratislave na Antolskej, v Nových Zámkoch, v Martine, Banskej Bystrici, Prešove a Košiciach.

V perinatologickej starostlivosti sa najlepšou pôrodnicou stala UN Martin. Prvé miesta v štyroch kategóriách získali:

I Sanatórium Koch, Bratislava

II LNsP Liptovský Mikuláš

III FN Trenčín

III+ UN Martin

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite