Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pochody proti korupcii sa v lete menia na besedy

.redakcia .spoločnosť

Mladí ľudia, ktorí zorganizovali veľké Pochody proti korupcii, pokračujú v aktivite aj v lete. Dňa 13. júla o 18.00 budú v bratislavskom KC Dunaj diskutovať s verejnosťou. Tu je osobné pozvanie.

Pochody proti korupcii sa v lete menia na besedy Boris Németh

už viackrát sme prízvukovali, že naše aktivity v lete neutíchnu. Radi by sme vás preto pozvali na 13. júla o 18.00 do KC Dunaj v Bratislave na diskusiu o aktivitách spojených s protikorupčnou petíciou, ktorú povedú dvaja spoluorganizátori pochodov – Tomáš Popovič a Róbert Martin Hudec.

Tomáš Popovič má 22 rokov a študuje právo na Univerzite Komenského, od prvého ročníka pracuje v advokácii. „Hanbím sa, že práve absolventi práva sú dnes symbolmi korupcie na Slovensku,” vysvetľuje svoju motiváciu, prečo sa pridal k protikorupčnému hnutiu. Svoje skúsenosti z práce a školy zužitkoval aj pri sformulovaní protikorupčnej petície, kde je členom petičného výboru spolu s Dávidom, Kajou a Róbertom.

„Hanbím sa, že práve absolventi práva sú dnes symbolmi korupcie na Slovensku.“

Róbert Martin Hudec má 23 rokov a je študentom tretieho ročníka Univerzity Komenského, kde študuje Európske štúdiá. Už od strednej školy sa aktívne zaujímal o celospoločenské problémy. „Myslím si, že je dôležité, aby sme všetci spravili niečo pre našu spoločnosť.“ Aj preto sa rozhodol pripojiť k organizácii pochodov. Popri štúdiu na univerzite vedie aj debatný spolok.

Na diskusii sa chceme venovať najmä tomu, čo chceme dosiahnuť protikorupčnou petíciou, ktorú sme adresovali NR SR a môžete ju nájsť na www.velkyprotikorupcnypochod.sk, porozprávať sa o problematike korupcie na Slovensku, o význame aktívnej občianskej spoločnosti a takisto radi zodpovieme všetky vaše otázky a predstavíme našu motiváciu.

Uvedomujeme si, že do nás podpísaním petície vkladáte dôveru, a preto budeme radi viesť otvorený dialóg na témy, ktoré sú jej obsahom. Od skončenia druhého kola pochodov petíciu podpísalo okolo 60 000 ľudí a my aj naďalej veríme, že dokážeme vyzbierať potrebný počet. Na to však potrebujeme pomoc vás všetkých.

 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite