Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

AKTUALIZÁCIA: Teroristický útok v petrohradskom metre si vyžiadal už štrnásť životov. Stanica metra je opäť uzatvorená.

.redakcia .spoločnosť

Polícia dnes dostala hlásenie o nastraženej náloži. Na stanici Senné námestie v ruskom Petrohrade prišlo včera popoludní k dvom výbuchom. Namieste umrelo 11 ľudí, jeden človek podľahol zraneniam počas prevozu do nemocnice a ďalší dvaja na centrálnom príjme.

AKTUALIZÁCIA: Teroristický útok v petrohradskom metre si vyžiadal už štrnásť životov. Stanica metra je opäť uzatvorená. twitter/muž z internetu

štrnásť mŕtvych a viac ako 50 zranených, medzi ktorými sú aj deti, si včera vyžiadal výbuch, ku ktorému prišlo na jednej zo staníc metra v ruskom meste Petrohrad. Ruská generálna prokurátora už potvrdila, že na stanicu metra zaútočili teroristi. V dôsledku incidentu boli zatvorené najprv tri stanice, neskôr celá podzemná doprava.

Podľa Štátneho výboru národnej bezpečnosti (GKNB) Kirgizska je podozrivým atentátnikom kirgizský rodák Akbaržon Džalilov.

Petrohradská polícia dnes dostala informáciu, že na stanici metra Senné námestie je nastražená nálož. Polícia stanicu uzavrela a kontroluje jej priestory. Pre agentúru TASS to uviedlo miestne oddelenie ministerstva pre mimoriadne situácie.

Podľa ruských médií stanicu petrohradského metra Sennaja ploščaď zaplnil po výbuchu hustý dym a museli ju evakuovať. K explózii došlo v treťom vagóne metra.

Tlačové agentúry TASS a Interfax informovali, že vlak sa práve nachádzal medzi dvoma stanicami – Sennaja ploščaď a Technologičeskij institut – v centre mesta. Vo vlaku podľa všetkého explodovala podomácky vyrobená bomba obsahujúca kovové úlomky, uviedla štátna tlačová agentúra RIA Novosti.

Miesto výbuchu v petrohradskom metre je označené žltou farbou.wikimedia.orgMiesto výbuchu v petrohradskom metre je označené žltou farbou.

Stanicu Technilogičeskij institut obsluhujú dve linky metra – jedna a dva , prvú halu tu otvorili v roku 1955 a druhú v roku 1961.

Stanicu Sennaja ploščaď, ktorá je ďalšou stanicou na linke číslo dva, otvorili v roku 1963, informovala BBC.

V čase útoku bol v Petrohrade aj ruský prezident Vladimír Putin, ktorý rokuje s bieloruským prezidentom Alexandrom Lukašenkom. Podľa šéfa senátneho výboru pre obranu a bezpečnosť Viktora Ozerova majú okolnosti všetky príznaky teroristického útoku.

Na záberoch zverejnených na sociálnych sieťach vidno vozeň metra na stanici Sennaja ploščaď s dverami rozbitými výbuchom a obeťami v okolí.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite