Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mečiarove amorálne amnestie musia byť zrušené!

.peter Šťastný .spoločnosť

K aktuálnej situácii okolo amnestií sa pre .týždeň vyjadril legendárny hokejový reprezentant Peter Šťastný.

Mečiarove amorálne amnestie musia byť zrušené! Jozef Jakubčo/SITA Podľa Petra Šťastného môže byť zrušenie Mečiarových amnestií stimul na riešenie korupcie.

som súčasťou mnohých generácií Slovákov, ktorí túžili, pracovali, bojovali a obetovali sa za to, aby Slovensko raz mohlo byť slobodné, demokratické a spravodlivé. Vďakabohu, veľa sa už dosiahlo. No v oblasti spravodlivosti máme ešte obrovský deficit.

Ak štát pácha vraždy a iné závažné zločiny na svojich občanoch, tak sa nám znovu vyjavuje obdobie totalitného, zločineckého, komunistického režimu. Ten, našťastie, skončil na smetisku dejín. Tam sa však musia skončiť aj jeho spôsoby a praktiky.

Skutočnosť, že vražda pána Remiáša i amnestie pána Mečiara sa udiali už na slobodnom a demokratickom Slovensku, nás všetkých zaväzuje túto situáciu, evokujúcu temné obdobie totality, bezpodmienečne vyriešiť.

Dá sa to uskutočniť prostredníctvom zrušenia amnestií. Všetci, ktorým záleží na dobrom mene našej vlasti a jej lepšej budúcnosti, to musíme žiadať. Spravodlivosti to učiní zadosť, reputácii krajiny pomôže – a celkom isto to bude aj stimul na riešenie ďalšieho boľavého miesta v našej spoločnosti, ktorým je extrémna korupcia a beztrestné rozkrádanie krajiny štátnym aparátom.

Dnes naozaj platí, že kde je vôľa, tam je cesta – zrušme teda Mečiarove amnestie.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite