Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zabudnuté Slovensko mieri do Žiaru nad Hronom

.redakcia .spoločnosť

Séria koncertov a diskusií občianskej iniciatívy na tému extrémizmu a xenofóbie pokračuje zajtra na strednom Slovensku. Diskusiu bude viesť redaktor .týždňa Andrej Bán.

Zabudnuté Slovensko mieri do Žiaru nad Hronom Zabudnuté Slovensko/facebook Koncerty a diskusie sú zamerané proti fašizmu, extrémizmu, xenofóbii, intolerancii a tiež na spolupatričnosť regiónov a prácu s mládežou.

od 18-tej v Mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom pokračuje séria koncertov a diskusií občianskej iniciatívy Zabudnuté Slovensko.

Ako hostia prídu: Eva Mosnáková, žena, ktorá prežila holokaust, nedávno ocenená aj prezidentom Andrejom Kiskom. Ženskú zostavu diskutujúcich dopĺňa herečka Zuzana Kronerová. Celú diskusiu bude viesť a moderovať novinár a fotograf Andrej Bán a ďalším hosťom bude historik Ústavu pamäti národa Patrik Dubovsky. Hudobnú časť programu vyplní Katka Koščová v sprievode Daniela Špinera, ktorá sa takisto zapojí do diskusie s hosťami alebo verejnosťou.

Vstup na podujatie pre verejnosť je voľný a verejnosť bude mať možnosť zapojiť sa do diskusie.

Hlavnými zástupcami iniciatívy a organizátormi sú novinár Andrej Bán a občiansky aktivista Michal Karako.

Obsahovou stránkou je diskusia s verejne známymi osobnosťami na témy slobody, extrémizmu, xenofóbie, ale aj novodobej histórie Slovenska 20. storočia so zameraním na totalitné režimy, ktoré výrazne formovali a zasahovali do verejného aj súkromného života. Koncerty a diskusie sú zároveň vyjadrením spolupatričnosti jednotlivým regiónom Slovenska a akousi symbolickou podporou v tom, aby na nich „zodpovední“ ľudia mysleli a riešili konkrétne problémy v nich dlhodobo a adresne.

Program je rozdelený na doobedňajšie premietanie dokumentu a diskusiu so stredoškolskou mládežou a tento samostatný podvečerný koncert známeho hudobníka, ktorý budú striedať diskusie pre širokú verejnosť.

Podujatie je spoluorganizované mestom Žiar nad Hronom a s Mestským kultúrnym centrom Žiar nad Hronom. Mesto je centrom Žiarskej kotliny a má za sebou bohatú minulosť. Pôsobilo v ňom viacero významných vzdelancov, pedagógov a dejateľov. Dejiskom ďalšieho podujatia bolo zvolené ako prirodzené sídelné a ekonomické centrum žiarskeho regiónu.

Bližšie informácie je možné získať aj na týchto stránkach:

webová stránka : www.zabudnuteslovensko.sk

facebooková stránka : Zabudnute Slovensko

Zástupca občianskej iniciatívy Zabudnuté Slovensko: Michal Karako

Zabudnuté Slovensko je súčasťou projektu Spoločná krajina.


Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite