Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

U Bašternáka bola razia

.redakcia .spoločnosť

Policajti dnes ráno zasahovali u podnikateľa Ladislava Bašternáka, ktorý je podozrivý z daňových podvodov. Razia sa týkala stavby Bonaparte.

U Bašternáka bola razia Marek Mrviš/SITA Policajná razia v prípade Bašternák prebehla už v júni minulého roka.

hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová Denníku N potvrdila, že policajti vykonávali procesné úkony v trestnej veci týkajúcej sa stavby Bonaparte. Neprezradila však, či boli počas akcie aj zadržaní.

Policajné auto bolo tiež v areáli bytového komplexu na bratislavskej Tupého ulici, kde sídlia Bašternákove firmy. V blízkosti však neboli policajti, preto nie je jasné, či zasahovali aj na tomto mieste.

Policajnú raziu v bytovom komplexe na Tupého ulici vykonali už vlani júni. Policajti boli v tom čase na mieste približne štyri hodiny. Mali si prísť po účtovníctvo Bašternákových firiem. Z priestorov si odniesli počítač, následne vykonali domovú prehliadku u účtovníčky. Polícia a prokuratúra vyšetrovala Bašternáka na konci vlaňajšieho roka, ako a či vôbec mohol zarobiť 12 miliónov, a tiež, či nie je jeho majetok nelegálny.
Kontroverzného podnikateľa spájajú s podozreniami z daňových podvodov a v minulosti ho vyšetrovala bratislavská okresná prokuratúra. Finančná správa už v roku 2013 nadobudla podozrenie, že sumu mohol podnikateľ zaplatiť len naoko, aby získal späť daňovú vratku dva milióny eur.

m o n i k a t ó d o v á / d e n n í k n
Policajná razia skončila o deviatej hodine ráno.

Pre kauzu Bašternák opozícia žiadala odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ktorý je údajne s Bašternákom prepojený.

Dnešná razia sa uskutočnila pred mimoriadnou schôdzou o odvolávaní Roberta Fica, ktorá začne o 13-tej hodine. Tá minuloročná sa konala deň pred odvolávaním Roberta Kaliňáka.

Zdroj: SITA

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite