Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fašizmus a extrémizmus

.peter Zajac .spoločnosť .komentár týždňa

Ján Benčík robí dobrú prácu. Ukazuje, ako funguje v Kotlebovej strane a v jej okolí reálny neofašizmus. Pristihuje ho pri čine. Robí však verejnosti ešte jednu užitočnú službu.

Fašizmus a extrémizmus Natália Ložeková / natalialozekova.sk

ján Benčík nepriamo prichytáva pri nečinnosti políciu, orgány činné v trestnom konaní, súdy. A tiež politikov tárajúcich vospust sveta namiesto toho, aby pripravili rad zákonných opatrení, ktoré má k dispozícii demokratický právny štát na ochranu občanov pred extrémizmom.

V tejto súvislosti veľmi dobre rozumiem prezidentovi polície, že čuší. Veď kto iný, ak nie on, by mal stáť na čele „ľudskoprávnych imperialistov“, proti ktorým tak brojí. Je to predsa polícia, ktorá má zabezpečovať poriadok vo vlakoch, vykazovať spolu so samosprávou z ulíc uniformovaných extrémistov a manifestantov demonštrujúcich spriaznenosť so starými fašistickými symbolmi. Napokon, aj podpredseda vlády Pellegrini nám priamo z Izraela odkázal, že popierači holokaustu „nemajú mať priestor vo verejnom živote a majú byť z neho vytesňovaní“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite