Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Výzva: STOP Extrémistom

.redakcia .spoločnosť

Extrémisti sa opäť chystajú pochodovať Bratislavou. Stavajú sa proti všetkému, čo vytvára základ demokratického štátu. Nenechajme to tak.

Výzva: STOP Extrémistom

po nacistoch v čase druhej svetovej vojny a ruských okupantoch v auguste 1968 sa tretí raz v moderných dejinách Slovenska chystajú 25. júna 2016 okupovať bratislavské ulice a námestia. Prinášajú na ne extrémizmus, ktorý nemá v demokratickom štáte miesta – strach, nenávisť, rasizmus, nacizmus a fašizmus. Stavajú sa proti všetkému, čo vytvára základ demokratického štátu proti slobode a dôstojnosti každého individuálneho života, proti parlamentnej demokracii a právnemu štátu, proti ukotvenosti Slovenskej republiky v západnom civilizačnom okruhu, v Európskej únii a v NATO.

Extrémisti sa chystajú pochodovať hlavným mestom Slovenska a zasiahnuť jeho nerv. To už nie je pochod proti jednému mestu a jeho občanom, ženám, mužom, seniorom a deťom. To je pochod proti celému Slovensku a jeho občanom. Preto sa musia občania a štátne orgány brániť všetkými prostriedkami demokratického právneho štátu.

Vyzývame prezidenta republiky, vládu Slovenskej republiky a jej jednotlivých členov, a osobitne predsedu vlády, zodpovedného za celkový chod výkonnej moci v štáte, aby sa jasne a verejne postavili proti pochodu extrémistov. Vyzývame zároveň vládu Slovenskej republiky a osobitne jej predsedu, aby verejne nespochybňovali našu ukotvenosť v euroatlantických štruktúrach ani naše medzinárodné záväzky v ich rámci.Vyzývame ich, aby urobili všetko, k čomu ich oprávňuje Ústava Slovenskej republiky a zákony, aby zamedzili extrémizmu, ktorý nemá u nás žiadne miesto. Vyzývame ich k nulovej tolerancii proti násiliu. Všetky politické strany vládnej koalície, ktoré nesú spoločnú zodpovednosť za činnosť vlády, všetky demokratické parlamentné strany a funkcionárov Národnej rady Slovenskej republiky vyzývame zaujať jasný verejný postoj.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite