Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kotleba a prvovoliči

.denisa Gdovinová .spoločnosť

Najviac prvovoličov dalo svoj hlas Kotlebovi. Čo sa stalo? Odtrhlo sa naše školstvo od reality? Učiteľka z Ružomberka a učiteľ z Brezna majú každý iné vysvetlenia.

Kotleba a prvovoliči Jakub Julény/SITA Župan Kotleba diskutuje so žiakmi v Banskej Bystrici. Vyrastú z nich prvovoliči extrémistov?

keď Martin Slosiarik vo volebnom štúdiu Markízy oznámil výsledky exit pollu u prvovoličov, veľký televízny úsmev Zlatice Puškárovej zamrzol. Mladí vo veku 18 až 21 rokov dali najviac hlasov Kotlebovej strane.

„Keby doterajšie vlády nezanedbávali školstvo,” hovorí Kotleba na karikatúre od Cynickej obludy, „mohol som byť ešte učiteľom”. Šok z osempercentného úspechu ĽSNS vytesnil alarmujúci fakt, že Kotleba vyhral medzi prvovoličmi. Varovný prst zdvíhali už organizátori študentských volieb, v ktorých žiaci od 15 rokov dali najviac hlasov Kollárovi a Kotlebovi. Odtrhlo sa naše školstvo od reality? Nevedia stredoškoláci rozpoznať učivo o slovenskom štáte v praxi a podceňujeme občiansku výchovu?

.gymnázium v Ružomberku
Svoje malé študentské voľby si spravila aj Anna Nemešová, učiteľka občianskej náuky a dejepisu na Gymnáziu sv. Andreja v Ružomberku. Simulované voľby medzi tretiakmi a štvrtákmi na gymnáziu nedopadli extrémisticky – vyhralo v nich s približne 47 percentami OĽaNO. Kotleba skončil rovnako ako KDH s 11 percentami a Kollár dostal iba tri. „Pracujem na tom, aby študenti rozmýšľali nad tým, koho volia,” usmieva sa pani Nemešová.

V ružomberskom okrese zvíťazil Smer a Kotleba skončil až na štvrtom mieste.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite