Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sestry: Ministerstvo porušuje zákon

.denisa Gdovinová .spoločnosť

Zabezpečenie zdravotnej starostlivosti neznamená presúvanie personálu ako na šachovnici, odkazujú sestry ministrovi. Stavy nahrádzajú sestry na dôchodku či z iných nemocníc.

Sestry: Ministerstvo porušuje zákon SITA/Marko Erd Prezidentka komory Iveta Lazorová a šéfka komory Monika Kavecká vracajú ministrovi úder.

pani Renáta Danišová z chirurgickej JIS-ky v Žiline je medzi sestrami, ktoré dali výpovede. Zdravotnou sestrou je už od roku 1988 a keď sme sa s ňou rozprávali v novembri, mala na nás čas len chvíľu, lebo na JIS-ke ju potrebovali pacienti.

Tamojšie sestry sú enormne vyťažené a pani Danišová to uvádza aj na príklade: „Predstavte si, že máte 22 pacientov a dve sestry. Päťdesiat percent roboty je práca s papiermi. To znamená, že jedna z dvojice sestier sa venuje len papierom, druhá sa venuje 22 pacientom. Myslíte, že tá starostlivosť je dostačujúca?“

Renáte Danišovej včera uplynula výpovedná lehota, oddnes je nezamestnaná. Zostáva doma, dáva si nejaký čas na oddych a potom si začne hľadať nové zamestnanie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite