Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Osem korupčných na Australian Open

.filip Olšovský .spoločnosť

Grandslamom Australian Open sa dnes naplno rozbehla tenisová sezóna. Prvé zápasy však zatienilo odhalenie kauzy, ktorá ešte môže mať pre celý športový svet vážne dôsledky.

Osem korupčných na Australian Open Rick Rycroft/AP/SITA Veľkým tenisovým rybám sa podobné nešportové škandály vyhýbali. Až doteraz.

.prvým kolám tenisových turnajov väčšinou nie je dopriata taká publicita. Pokiaľ prekvapivo nevypadne niektorý z najväčších favoritov, o výsledkoch sa informuje len skromne a s dôrazom na „našich“ tenistov. Tohtoročný turnaj Australian Open, prvý zo štvorice najväčších tenisových turnajov roka, je však úplne iný. Do pozornosti médií sa dostal už včera večer – ešte pred začiatkom prvého kola.

Spravodajský portál britskej stanice BBC a BuzzFeed News zverejnil v nedeľu večer prekvapivé informácie z dokumentov odhaľujúcich stávkové podvody hráčov tenisovej elity. Na ovplyvňovaní zápasov sa počas uplynulej dekády malo podieľať až šestnásť tenistov zo svetovej Top 50. Ich mená britské médiá odmietli pre absenciu priamych dôkazov zverejniť, no upresnili, že sú medzi nimi aj grandslamoví šampióni a osem z nich dokonca štartuje aj v aktuálnom Australian Open.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite