Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Emisná epidémia z Nemecka

.iva Mrvová .spoločnosť

Je Volkswagen národnou hanbou? A je v tom sám? Kauza nemeckej automobilky nekončí, ale otvára nové dvere. Prinášame prehľad nemeckej tlače.

Emisná epidémia z Nemecka Jan Woitas/APA/SITA

americký Úrad pre ochranu životného prostredia vyšetrovanie vo Volkswagene aktuálne rozšíril. Ten podľa najnovších zistení nemanipuloval len s meraním emisií pri motoroch s objemom dva litre. Problémové sú aj trojlitrové, a to pri množstve približne desaťtisíc vozidiel. Nemecký koncern nové obvinenia odmieta a dymová sága zo septembra pokračuje.

Ako píše nemecký Der Spiegel, počas testovacích jázd Američania zistili, že hodnoty výfukových plynov sú deväťkrát vyššie, ako povoľuje limit. Nová situácia sa týka luxusnejších vozidiel. Ide o Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne či modely Audi (A6 Quattro, A7 Quattro, 8, Q5). Volkswagen už v septembri priznal softvér umožňujúci krytie nadlimitnej hodnoty toxických látok. Automobilka uviedla, že ho implementovala do približne 11 miliónov áut po celom svete. Len v Spojených štátoch jej hrozí pokuta 18 miliárd dolárov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite