Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Chelsea alebo Liverpool?

.michal Magušin .filip Olšovský .spoločnosť

Posledný októbrový deň, sobota, 13:45. Proti sebe stoja dva anglické tímy s bohatou tradíciou a turbulentnou prítomnosťou. Ako to dopadne?

Chelsea alebo Liverpool? Martin Meissner/AP/SITA Kouč Chelsey José Mourinho a jeho súper Jürgen Klopp z čias, keď Klopp trénoval nemecký Dortmund.

nejde o žiadne veľké finále, dokonca ani o kľúčový zápas sezóny. Domáca Chelsea je v tabuľke pätnásta, Liverpool deviaty. O anglický titul už pravdepodobne ani jeden z tímov nezabojuje. To všetko je však druhoradé. V prvom rade ide o súboj klubových velikánov, ktorí sa momentálne trápia. Tí druhí už vymenili trénera a veria v lepšie zajtrajšky, tí prví to stále skúšajú s tým pôvodným. Aj to sa však po tomto zápase môže zmeniť. Čo si od tohto zápasu sľubujú dvaja redakční fanúšikovia oboch klubov? A aké sú ich subjektívne názory na druhú stranu sobotného zápolenia?

Filip Olšovský: Chelsea je iná liga.Filip Olšovský: Chelsea je iná liga.

Fandiť londýnskej Chelsea bola vždy menšinová záležitosť. A tak trochu aj verejná hanba, najmä v ostatných rokoch. Ruský kapitál, neatraktívny herný prejav (tzv. zaparkovaný autobus) a iritujúci tréner. No úprimne – argumentovať v prípade športových preferencií hocičím racionálnym je úplne zbytočné. A najmä kontraproduktívne. Ten pocit z menšinovosti totiž má niečo do seba. Úprimne – všetci sa občas radi cítime utláčaní, nepochopení či bití. Niektorí tým otravujú ostatných celý život, iným stačí pár hodín týždenne, keď hrá ich klub. Nuž a zajtra je ten deň. Hodina a pol boja modrých proti červeným.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite