Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Satinský by sa schuti rehotal

.denisa Gdovinová .spoločnosť

Július Satinský mal mať konečne svoju ulicu. A spolu s ňou aj peknú oslavu, hneď pri svojej soche. No namiesto toho má absurdnú historku. Aj keď - také mal predsa rád.

Satinský by sa schuti rehotal Ľudovít Vaniher/SITA Socha Júliusa Satinského na Dunajskej ulici. Odbočka na cestu, ktorá mala niesť jeho meno, je hneď vedľa.

swingová kapela Funny Fellows zahrala zopár pesničiek a líder kapely pristúpil k mikrofónu. Malý hlúčik čakal na slávnostné osadenie tabuľky, no dočkal sa iba ďalších pesničiek. „Skomplikovali nám to okolnosti, o ktorých sme ako hudobníci a herci ani netušili,” znelo jediné vysvetlenie. Neobjavil sa primátor, ani starosta Starého Mesta. Úloha vysvetliť minulotýždňovú hlasnú propagáciu novej ulice tak zostala na kapele. Tá sa radšej namiesto dlhých rečí pustila do ďalších pesničiek. A majitelia priľahlých bytov odtiahli smetné koše, ktorými zatarasili polovicu ulice.

„Veď sa pozrite na Dunajskú. Špinavá ulica s vysypanými košmi. Určite sa nám neoplatí dať túto cestu mestu."

Nevšimol si to každý, no inak priechodná ulica bola v dvoch tretinách zatarasená autami a kontajnermi. Proti pomenovaniu ulice na Satinského sa postavili majitelia bytov v polyfunkčnej budove na rohu ulice, aj keď proti Satinskému nič nemajú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite