Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Eyjafjallajökull, 51, 52, 55, 57, 60

.filip Olšovský .spoločnosť

Viete, čo má spoločné nový futbalový hrdina internetov so slávnou islandskou sopkou, Lionelom Messim, Cristianom Ronaldom a 21. augustom?

Eyjafjallajökull, 51, 52, 55, 57, 60 Matthias Schrader/AP/SITA Robert Lewandowski počas včerajšieho zápasu proti nemeckého vicemajstrovi VfL Wolfsburg.

meno Robert Lewandowski zaplavilo včera podvečer média po celom svete. Aj vo svete Lionela Messiho a Cristiana Ronalda dokázal aspoň na pár dní pritiahnuť pozornosť športových fanúšikov na seba. Nebolo to po prvýkrát. Pred vyše dvoma rokmi zaujal v semifinále prestížnej Ligy Majstrov. V drese Borussie Dortmund strelil slávnemu Realu Madrid štyri góly a nedovolil mu tak zabojovať o jubilejný desiaty titul v tejto súťaži. To, čo dokázal včera, však tento kúsok ešte predčilo.

Na trávnik ligového zápasu proti VfL Wolfsburg vybehol až po polčase. Po tom prvom jeho tím prehrával 0:1. Stačila mu chvíľa, aby z napínavého zápasu spravil dokonalú one-man show. Konkrétne deväť minút. V rozmedzí mezdi 51. a 60. minútou strelil súperovi päť gólov. Počin, o ktorom sa mnohým z nás nesníva ani pri hraní futbalových simulátorov, sa podaril Lewandowskému v zápase proti druhému najlepšiemu nemeckému tímu uplynulej sezóny.

„Futbaloví fanúšikovia dnes podľa viacerých odborníkov žijú v období, ktorého výnimočnosť docenia až o niekoľko rokov.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite