Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ďalšie odkazy pre otca Srholca

.redakcia .spoločnosť

Čitatelia zareagovali na našu výzvu a poslali do redakcie odkazy pre ťažko chorého Antona Srholca.

Ďalšie odkazy pre otca Srholca Matúš Zajac

Dôstojný Don Anton Srholec!
Mnohí sa čudujú, že tí, ktorí prenasledovali Cirkev, sú dnes mimo tohto sveta. Kňazi, laici i rehoľníci, ktorí prežili týranie vo väzniciach a pri výsluhoch, sa dožívajú vysokého veku, čo je často nevysvetliteľné. Pán Vás tu necháva, aby ste svedčili. Blahoslavený pápež Pavol VI. ­– z jeho rúk ste prijali kňazskú vysviacku – hovoril, že svet bude viacej potrebovať svedkov viery než kazateľov. Určite ste si toho vedomý. Prosím Vášho kňazského patróna bl. Pavla VI., aby Vám vyprosil potrebnú silu a milosti byť ešte tým svedkom pre súčasnú pohanskú spoločnosť Slovenska i pre svoje ešte hlbšie sústredenie na duchovnosť Evanjelia.
Silvia Fecsková, Bardejov


Milý Pán Srholec,
želáme Vám mnoho pozitívnej energie, kúsok jej aj posielame. A tešíme sa na pokračovanie Vášho neúnavného šírenia svetla, radosti a nádeje.
Dáša a Stano


Milovaný otec António,
prepáčte, prosím, osobný tón, zvláštne sa mi píše, keď sme sa nikdy nestretli a pritom ste mi blízky ako vzácny priateľ. Vaše slová sú pre mňa vždy ako balzam na dušu, ako pevný bod v chaotickom svete. Premýšľam o tom, akú neskutočnú moc má Dobro. Obohacujete životy iných a dávate silu ľuďom, z ktorých väčšinu ste ani nestretli...

Ďakujem Vám za to, akým ste Človekom. Veľmi potrebujeme vieru v Dobro, aby sme nestrácali Nádej. Premýšľam, že to najcennejšie čo máme – radosť, pokoj a láska – naozaj nemajú vek, nestarnú, sú večné! Vaša nákazlivá radosť a vďačnosť za dar života sú spolu s Vaším príbehom pre mňa veľkou výzvou a inšpiráciou. Ďakujem Vám zo srdca, že ste takým krásnym poslom nášho nebeského otca. Ďakujem .týždňu za možnosť byť Vám teraz aspoň takto nablízku. Verím, že sa ešte stretneme.
S láskou,
Lea Boorová


Pán človek,
takto ma nedávno oslovil jeden krívajúci neznámy, keď som mu pomohol odniesť tašku. Ani som si neuvedomil, aký veľký titul som dostal, ale ak niekomu naozaj prináleží, tak ste to Vy, Pán Človek Srholec. Keď som ako odôvodnenie, prečo by ste mali dostať to nedávne ocenenie, uviedol, že každé stretnutie s Vami povznáša, verím, že takto to cítia aj všetci tí, ktorí sa teraz o Vás starajú. My ostatní sa modlíme, aby sa im podarilo Vás vyliečiť.
Viktor Vranka


Náš drahý pán Srholec,


celá Liga za duševné zdravie Vás pozdravuje, myslíme na Vás, modlíme sa a posielame pozitívnu energiu! Máme Vás radi!
 S úctou,
Martin Knut, Danka Kévelyová, Oľga Valentová, Marcela Barová a ostatní členovia Ligy za duševné zdravie


Milý pán Srholec,
Bojujte, nie je na svete tak veľa hodnotných, milujúcich a dobrých ľudí ako Vy. Zaslúžite si byť zdravý a šťastný aspoň do 100 rokov. Myslím na Vás a hoci neviem, či som veriaca, modlím sa za Vás.
Dana Blechová


Drahý otec Anton.
Vždy, keď počujem Vaše meno, napĺňa ma obrovská vďačnosť, obdiv i radosť. Takmer všetci vieme, že Váš príbeh je výnimočný. Najskôr Vám On dal pocítiť volanie a túžbu po kňazstve. Potom Vám oni dali pár rokov väzenia, pár rokov nútených prác v jáchymovských lágroch a pár rokov strávených v nemilosti. Ale niesli ste to obdivuhodne.

Ako väzeň i robotník, ako kostolník v Blumentálskom kostole i kňaz v zabudnutých farnostiach, ako skladník v nemocnici i otec bezdomovcov. Azda aj vďaka tomu ste dostali schopnosť a dar rozoznať zrno od pliev, vidieť veci v súvislostiach a rozoznať pravdu v kľúčových udalostiach. A vidieť Krista v každom nemocnom. V každom opustenom. V každom trpiacom. V každom.

Pochopil som, že ste svetlom, ktoré ani komunistické žaláre, ani hĺbka uránových baní nedokázali skryť. Že ste soľou, ktorá ani v dobe slobody nestratila chuť. A že Váš život je po celý ten čas oslavou Boha a aj preto ho nemožno utajiť. Ďakujem Vám za všetko.
Jaroslav Slašťan


Vážený pán Srholec,
môj obľúbený spisovateľ a jeden z Vašich uránových spoluväzňov napísal, že tí, ktorí prežili láger aj účinky radiácie, sa stali o to silnejšími a odolnejšími. Vy ste sa nedali poraziť ani lágrom, ani neprajnou mocou a udržali si nielen svoju pravdu, ale aj vnútorné dobro. Verím, že Vás neporazí ani táto choroba. Ste vzorom toho, ako sa máme správať v situáciách, keď je jednoduchšie podvoliť sa alebo odvrátiť zrak. Dúfam, že ešte dlho nám budete dôkazom toho, že existuje niečo také vzácne ako dobrý a nesebecký človek. Prajem Vám skoré uzdravenie,
Zuzana


Dobrý deň pán Srholec,
želám veľa síl a myslíme na Vás!
Katarína


Toto sú odkazy pre nášho bojujúceho priateľa. Stále ich možno posielať na listaren@tyzden.com.

Viac odkazov nájdete tu:

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite