Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zápisky kocúrika Aňka 3: O mačke v plynnom skupenstve

.marian Jaslovský .spoločnosť

Toto je denník kocúrika Aňka, ktorý mi diktuje a ja to potom spracovávam. Ospravedlňujeme sa za pauzu, spôsobenú chorobou, voľbami a ďalšími pliagami.

Zápisky kocúrika Aňka 3: O mačke v plynnom skupenstve

rozhodnutie mať mačku je vždy polovičaté, ak sa bavíme o mačke jednej. Všetci skúsení mačkári vám povedia, že kým je mača malé, treba mu doviesť partiu. Je to win win situácia. Nikto sa nevie tak zahrať s mačaťom ako iné mača. Skúste to na plný výkon vy a o chvíľu si budete striekať na škaredo poškriabané ruky dezinfekciu. Mačky sa strašne domlátia bez následkov (sú to bojové hry samozrejme, nie naozaj, ale zbrane používajú naozajstné) a láskyplne spolu zaspia. Čiže, s dvoma máte viac pokoja a obe strany majú viac zábavy, aj keď niekedy je to naozaj dobrodružná jazda. Ale veď o to ide tiež. Nie každý máme guráž na to, vyliezť na Mount Everest alebo, skákať zo skaly padákom base jumpy. Toto je niečo podobné, ale nezabijete sa.

V prvej časti Zápisky kocúrika Aňka hovorím o tom, ako mi zletel z neba. V druhej časti, ktorá je trochu všeobecnejšia, varujem pred istým typom hier.

Po tom, čo som si doviezol domov Aňka a moja milá mi významne vztýčenými dvoma prstami naznačila, že jedna je málo, začali sme s mojou zvolenskou mačacou gurujkou Slávou rozoberať, koho by som tak ešte adoptoval. 

Keď som videl na fotke Betty, vedel som, že to bude ona. Nádherná čiernobiela mačka farebného vzoru Tuxedo, čo znamená smoking. Toto je ona na jej prvej fotke ešte z dočasky. Zaiskrilo to riadne a určite sa mi nečudujete. A keďže som trochu vizuálny estét, už som mal pred očami priamo hollywoodsky mačací pár.

Kolegyňa Marína Gálisová niekde začula, že tuxedo mačky sú najinteligentnejšie, ja to beriem s rezervou, prečo by nejaká mačka mala byť intelektuálne zvýhodnená farbou, ale pravda je, že sú vždy super spoločensky oblečené. Táto budúca moja navyše má čiernu masku aj cez nos. Keby to bol kocúr, bol by Batman, ale je dievča, tak bude Betty, teda Betka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite