Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matúš Vallo sa stal novým predsedom iniciatívy primátorov za inkluzívny rast OECD

.tasr .spoločnosť

Iniciatíva vznikla v roku 2016 ako uznanie kľúčovej úlohy predstaviteľov miestnych samospráv pri riešení nerovností vo svojich mestách.

Matúš Vallo sa stal novým predsedom iniciatívy primátorov za inkluzívny rast OECD SITA/Milan Illík

primátor Bratislavy Matúš Vallo sa stal novým predsedom iniciatívy Primátori za inkluzívny rast (Champion Mayors for Inclusive Growth). TASR o tom v pondelok informovala Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), ktorá túto globálnu iniciatívu vytvorila.

Iniciatíva vznikla v roku 2016 ako uznanie kľúčovej úlohy predstaviteľov miestnych samospráv pri riešení nerovností vo svojich mestách. Pod vedením vyše 100 primátorov z celého sveta podporuje vlády a samosprávy pri presadzovaní ekonomickej a sociálnej inklúzie.

„Nerovnosť v našich mestách naďalej poškodzuje hospodársky rast a teraz podkopáva dôveru v demokraciu a dokonca zhoršuje systémové problémy, ako je klimatická zmena. Starostovia musia reagovať zabezpečením cenovo dostupného bývania a podporou zraniteľných skupín, ako aj vytváraním prístupu k doprave založeného na dátach - čo zostáva jedným z najnaliehavejších problémov ovplyvňujúcich udržateľnosť našich miest,“ uviedol Vallo.

„Práca miestnych lídrov má obrovský vplyv na každodenný život občanov a iniciatíva starostov lídrov bola vytvorená, aby podporila starostov v ich úsilí, poskytla platformu na dialóg o problémoch miest a využila ich kolektívne skúsenosti,“ priblížil generálny tajomník OECD Mathias Cormann.

OECD doplnila, že Vallo patrí k zakladajúcim členom Riadiacej skupiny starostov lídrov OECD, ktorá vznikla minulý rok s cieľom identifikovať najnaliehavejšie výzvy stojace pred mestami.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite