Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Arcibiskup Bernard Bober: Holokaust sa týka aj cirkvi

.tasr .spoločnosť

Na jeho dianí mala účasť, uviedol predseda Konferencie biskupov Slovenska.

Arcibiskup Bernard Bober: Holokaust sa týka aj cirkvi DOMINIK KORYTKO

predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a košický arcibiskup metropolita Bernard Bober pripomenul, že téma holokaustu sa týka aj cirkvi. Na vtedajšom dianí podľa jeho slov mala účasť. TASR o tom informovala Tlačová kancelária KBS v súvislosti so sobotňajším Medzinárodným dňom pamiatky obetí holokaustu. 

„Boli to zložité časy. Je na historikoch, aby ich skúmali a vyhodnotili. Ak sme však zlyhali, nesieme za to plnú zodpovednosť. Ospravedlňujeme sa preto všetkým, ktorých životy čelní predstavitelia štátu a cirkvi nebránili,“ uviedol Bober. 

V sobotu si ľudia spomínajú na vyvraždenie šiestich miliónov Židov, dvoch tretín európskej židovskej populácie a miliónov ďalších ľudí nacistickým režimom a jeho kolaborantmi. Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu bol vyhlásený OSN v roku 2005 ako pamiatka oslobodenia koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau Červenou armádou v roku 1945.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite