Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Voľby, Rammstein aj Jenna Ortega. Aké heslá Slováci v minulom roku najviac googlili?

.bibiána Kristína Danitová .spoločnosť

S príchodom nového roku bilancujeme, čo sa nám v tom minulom podarilo a čo naopak nie, web Google Trends to urobil podobne. Zostavil rebríček najvyhľadávanejších hesiel v roku 2023. O ktorých osobnostiach sme sa chceli dozvedieť viac a na ktoré otázky sme hľadali odpovede?

Voľby, Rammstein aj Jenna Ortega. Aké heslá Slováci v minulom roku najviac googlili? SITA/Martin Medňanský

nie nadarmo sa hovorí, že Google vie všetko. Za 25 rokov svojej existencie sa z neho stal nástroj, prostredníctvom ktorého ľudia po celom svete hľadajú odpovede na svoje otázky. Je to rýchly a jednoduchý spôsob získavania informácií, ku ktorému sa uchyľuje každý z nás. Google Trends prináša štatistiky vyhľadávania, kde si každý môže pozrieť, čo si ľudia zadávajú do vyhľadávania. Minuloročné najvyhľadávanejšie heslá rozdelil do šiestich kategórií – udalosti, Slovenky a Slováci, ako?, smutné odchody, význam a zahraničné osobnosti.

udalosti a ako? 

Slováci do vyhľadávania zadávali najvýznamnejšie udalosti minulého roku, akými boli voľby a referendum. Zaujímalo nás, ako sa má voliť, ale aj výsledky volieb a referenda. 

Chceli sme vedieť aj viac o situácii v Izraeli a v Pásme Gazy, tamojší vojenský konflikt si vyslúžil pozornosť nielen u nás, ale na celom svete. Ďalšej nás však vo väčšej miere zaujímalo to, čo sa deje u nás. Rebríček najvyhľadávanejších udalostí totiž uzatvára zemetrasenie, ktoré zasiahlo východné Slovensko, aj koncert kapely Rammstein v Trenčíne. Pri poslednom zmienenom ľudí nezaujímali iba základné informácie o vystúpení nemeckej metalovej skupiny, ale aj jej spevák Till Lindemann, ktorý bol obvinený zo sexuálneho obťažovania. Kládli sme si zásadné otázky, no i tie banálnejšie. Aj tú, ako dlho sa varí kukurica.

smutné odchody 

Veľkú pozornosť si už tradične dostali ľudia, ktorí nás opustili, najmä ak ich prínos bol značný a zanechali po sebe významnú stopu. Zdá sa, že najviac Slovákov zasiahla smrť herca a hudobníka Daniela Heribana.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite