Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na symbolickom proteste proti krokom novej vlády sa zišli aj Slováci v Bruseli

.tasr .spoločnosť

Organizácie sa ujala platforma Od Tatier k Schumanu, ktorá v minulosti pripravila v Bruseli viacero protestov.

Na symbolickom proteste proti krokom novej vlády sa zišli aj Slováci v Bruseli Boris Németh Na fotografii z bratislavského protestu vidieť prečiarknutú podobizeň predsedu vlády. Podobný protest sa konal aj v hlavnom meste Belgicka.

v utorok večer sa v Bruseli zhromaždili Slováci na symbolickom proteste v blízkosti hlavného sídla inštitúcií EÚ v Bruseli, aby na diaľku podporili občanov Slovenska nespokojných s krokmi novej slovenskej vlády v oblasti justície a právneho štátu. Informuje o tom spravodajca TASR.

Iniciatíva zorganizovať protest vyšla z radov slovenských študentov na belgických univerzitách a organizačne sa toho ujala platforma Od Tatier k Schumanu, ktorá v minulosti pripravila v Bruseli viacero protestov aj po zavraždení Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. 

Na podujatí sa zúčastnili študenti, zamestnanci inštitúcií EÚ, Európskej školy v Bruseli a aj krajania, ktorí pracujú v súkromnom sektore. „Chceli sme vyjadriť solidaritu s ľuďmi, ktorí protestujú na Slovensku. Ako Slovenka žijúca v zahraničí cítim potrebu vyjadriť svoj nesúhlas s tým, čo sa deje doma, čo robí vláda,“ povedala pre TASR študentka európskych štúdií Dominika Jurášová z Univerzity v Leuvene, ktorá prišla s iniciatívou zorganizovať protestné zhromaždenie aj v Bruseli. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite