Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vyhlásil antiosobnosti sveta za rok 2023

.redakcia .spoločnosť

Hlavnou antiosobnosťou sveta v roku 2023 podľa .týždňa sú Vladimir Putin a Hamas. Antisobnosťami sveta 2023 sú aj Trumpovskí republikáni, Viktor Orbán a iránsky režim.

.týždeň vyhlásil antiosobnosti sveta za rok 2023 SCOTT PETERSON/GETTY IMAGES 6. december 2023, Izrael: Diery od guliek na kaviarni v kibuci Nir Oz. Na stenách sú zoznamy obetí besnenia teroristov z Hamasu.

hlavné antiosobnosti sveta v roku 2023: Putin a Hamas

Za antiosobnosť roka vyhlasuje .týždeň Vladimira Putina. Ruský prezident pokračoval v agresii na Ukrajine a v pritvrdzovaní pomerov v Rusku. Ak chcel dosiahnuť, aby sa svet bál Ruska, tak si môže blahoželať: Rusko sa stalo novým synonymom ríše zla. A časti Rusov toto ako úspech stačí – podľa prieskumov verejnej mienky je v Ruskej federácii nemalá časť verejnosti na strane Putinových krokov. To môže mať príčinu aj v slabom ekonomickom dopade sankcií (v roku 2023 sa objem strategických surovín, ktoré nakupujú európske štáty z Ruskej federácie, zvýšil). Hlavným dôvodom je však fakt, že Putin ovládol médiá a tie, ktoré sa mu ovládnuť nepodarilo, zakázal. Vďaka tomu šíri doma propagandu, že Rusko nebojuje proti Ukrajine, ale proti Západu, ktorý chce Rusov zničiť. Aj pomoc sveta Kyjevu je touto optikou len dôkazom, že na území Ukrajiny ide o tzv. proxy vojnu Západ verzus Rusko. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite