Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vyhlásil osobnosti Slovenska za rok 2023

.redakcia .spoločnosť

Hlavnou osobnosťou Slovenska 2023 podľa .týždňa je Štefan Hamran. Osobnosťami Slovenska 2022 sú aj Ivan Korčok, Ľudovít Ódor a mimovládne organizácie.

.týždeň vyhlásil osobnosti Slovenska za rok 2023 BORIS NÉMETH Bývalý policajný prezident Štefan Hamran sa snažil o očistu polície, ale svoju prácu nestihol dokončiť.

hlavná osobnosť Slovenska v roku 2023: Štefan Hamran

Za hlavnú domácu osobnosť roka 2023 vyhlasuje .týždeň bývalého policajného prezidenta Štefana Hamrana. Robíme to vo chvíli, keď sa masívne vracia unesený štát. Má to viacero dôvodov – vonkajšími boli pandémia a ruská agresia na Ukrajine s následnou infláciou, ale rozhodujúci bol matovičovský spôsob vládnutia. V oblasti spravodlivosti išlo o zvolenie pána Žilinku za generálneho prokurátora, odovzdanie SIS do rúk Sme rodina a tiež zvolenie politika Daniela Lipšica do čela špeciálnej prokuratúry. Tieto tri rozhodnutia znemožnili dotiahnuť očistu slovenskej politiky, pretože pán Žilinka mal vinou koalície k dispozícii paragraf 363, tajná služba slúžila záujmom Borisa Kollára a pán Lipšic vzhľadom na svoju politickú minulosť vytvoril zo špeciálnej prokuratúry priľahký terč.

Navyše, bývalá koalícia nechala dlhé mesiace v rozhodujúcich funkciách polície (vrátane NAKA a policajnej inšpekcie) ľudí minulosti, cez ktorých bola snaha o očistu spoločnosti úspešne marená. Najmä z tohto dôvodu prišlo k takzvanej vojne policajtov, čo bol veľmi nepresný názov pre snahu časti policajného zboru brániť spravodlivosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite