Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ďáblické impresie

.juraj Petrovič .spoločnosť

Krásne jesenné popoludnie na severovýchode Prahy. Posledný deň víkendu, ktorý sa v Čechách niesol pod názvom Svátek svobody. Na perfektne upravenom cintoríne v mestskej časti Praha-Ďáblice, v jeho severnej časti, je miesto, kde vás ani to najteplejšie slnko nezahreje.

Ďáblické impresie Juraj Petrovič Pamätník obetiam komunizmu na pražskom cintoríne v Ďábliciach

ide z neho mráz smrti. Smrti tak nepochopiteľnej a zbytočnej, že ju dnešný človek žijúci v bezpečí, slobode a demokracii len ťažko dokáže precítiť. 

Pohľad na bývalé masové hroby obetí komunizmu, dnes s náhrobnými kameňmi, menami a dátumami u všetkých, ktorých sa podarilo identifikovaťJuraj PetrovičPohľad na bývalé masové hroby obetí komunizmu, dnes s náhrobnými kameňmi, menami a dátumami u všetkých, ktorých sa podarilo identifikovať

Ležia tu ľudia, ktorých komunistický režim v 50. rokoch 20. storočia umučil na smrť alebo popravil. Desiatky hrobov s menami a dátumami. Z niektorých je zrejmé, že tu ležia mladí ľudia, sotva dvadsiatnici. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite