Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko v protipohybe

.peter Zajac .spoločnosť .spoločnosť

Slovensko je 17. novembra 2023 v dvojnásobnom protipohybe – voči 17. novembru 1989 a voči budúcim potrebám Slovenska.

Slovensko v protipohybe sita/JANA BIROŠOVÁ

Na obrázku z mítingu strany SMER stojí v popredí Ľuboš Blaha, podpredseda strany Smer a dnes už podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky, vedľa neho vpravo predseda Fico, dnes už predseda vlády Slovenskej republiky, vľavo Ladislav Kamenický, podpredseda strany a dnes minister financií SR. Ľuboš Blaha dvíha zaťatú päsť, je to gesto Ľudových milícií, ktoré komunisti nazývali „ozbrojenou päsťou robotníckej triedy“. Robert Fico aj Ľuboš Blaha sa rozohnia: „Slušný človek sa stal pre túto vládu obyčajnou opicou,“ vyhlásil Fico. „Čím je to väčšia prostitútka, čím väčšia kurva, čím väčší lotor, tým je to väčšia celebrita,“ dodal. Dav kričí, dupe, bučí, píska. Jasne počuť vulgarizmy na adresu prezidentky Zuzany Čaputovej. Podpredseda Smeru a poslanec Ľuboš Blaha náladu „vyburcoval“, keď upozornil, že sa nesmie vyjadrovať na adresu prezidentky. „Povedzte to za mňa. Je to americká…“ Toľko denník Pravda. 

Ľuboš Blaha so zdvihnutou päsťou na proteste strany Smer-SD proti zdražovaniu a obrannej dohode s USA 26. januára 2022 v Bratislave.sita/JANA BIROŠOVÁ Ľuboš Blaha so zdvihnutou päsťou na proteste strany Smer-SD proti zdražovaniu a obrannej dohode s USA 26. januára 2022 v Bratislave.

Ľudové milície boli robotnícke bojové jednotky, ktoré vytvorila Komunistická strana Československa (KSČ). Na Slovensku vznikli už 21. februára 1948 pri príprave komunistického prevratu v Československu. Ich vznik ani činnosť nikdy nepodliehala žiadnemu zákonu. Ich samotná existencia, ich hrozby aj činy napĺňali zločinné konanie proti pôvodnému zneniu Zákona na ochranu republiky (50/1923), ktorý bol vo februári 1948 v platnosti a presne stanovoval tresty za „pokus o násilnú zmenu ústavy a demokraticko-republikánskej formy štátu“.

Počas demonštrácie 17. novembra 1989, ktorá spustila nežnú revolúciu, po tom, čo sa demonštranti vydali na pochod Prahou, sa komunistický funkcionár Miroslav Štěpán snažil narýchlo povolať niektoré jednotky ĽM na ochranu sídla ÚV KSČ. Povolal ozbrojené jednotky ĽM z jednotlivých krajov do Prahy, ale už bolo neskoro. Ľudové milície ako ozbrojená päsť komunistickej strany boli zrušené.

To sa len Ľuboš Blaha svojím gestom so zaťatou päsťou hlási k zločinnému komunistickému režimu.

Na druhom obrázku reční Ľuboš Blaha na inom mítingu v ledva zapnutom saku, pod ktorým má tričko s Che Guevarom. Che Guevara bol argentínsko-kubánsky lekár a marxistický revolucionár, jeden z hlavných veliteľov partizánskych jednotiek počas Kubánskej revolúcie. 

Ľuboš Blaha s tričkom Che Guevaru na videu z mítingu Smeru-SD 1. mája 2022 v Nitre.FacebookĽuboš Blaha s tričkom Che Guevaru na videu z mítingu Smeru-SD 1.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite