Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Radosť .týždňa: Born to Run / Zrodení pre beh

.marian Jaslovský .spoločnosť

V novej rubrike Radosť .týždňa sme sa rozhodli ponúknuť vám naše tipy na veci, ktoré robia náš život lepším. Pretože ich všetci budeme potrebovať. Začínam celkom aktuálnou témou, pretože dnes je svetový deň behu.

Radosť .týždňa: Born to Run / Zrodení pre beh

behať je super a môže to robiť každý zdravý človek. To máte odo mňa z prvej ruky, lebo ja som ten každý. Nikdy som k športu nejako zvlášť neinklinoval (s výnimkou rekreačného bicykla a turistiky), ale vo viacerých obdobiach môjho života som zistil, že beh je oveľa lepší ako psychofarmaká alebo alkohol. A to sa ráta.

Pri mojom ostatnom bežeckom vzopätí bol pre mňa veľmi inšpiratívny bestseller Born to Run (Zrodení pre beh) od Christophera McDougalla. Je to príbeh o Tarahumaroch, tajomnom kmeni mexických Indiánov, ktorí sú považovaní za najlepších bežcov na svete a beh je súčasťou ich existencie. Tu som sa aj dozvedel o ultramaratóncoch, ľuďoch, ktorí sú schopní prebehnúť hoci dvesto kilometrov s niekoľkotisícovým stúpaním. Neuveriteľné. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite