Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlado Šimíček zbiera peniaze na sanitky, ktoré Ukrajina súrne potrebuje

.marian Jaslovský .spoločnosť

Nová vláda sa vyhráža, že zastaví pomoc Ukrajine a chystá sa na cesty do Moskvy. Verím, že naši čitatelia si to nemyslia. A dnes čítam status nášho kolegu, fotografa Denníka N Vlada Šimíčka, ktorý už doviezol do Ukrajiny niekoľko sanitiek.

Vlado Šimíček zbiera peniaze na sanitky, ktoré Ukrajina súrne potrebuje

vlado píše:

„Toto je ukrajinský medik ,Stomatoloh‘, neviem, ako sa volá naozaj. Útly chlap, ktorý je pre mňa stelesnením skromnosti. Kontakt naňho priniesol Gabriel Kuchta, ktorý s ním strávil nejaký čas na takzvanej ,nule‘, čo je miesto, kde je nula metrov od bojiska. Spolu s českým dobrovoľníkom, záchranárom Taylorom, ktorý už nie je medzi nami.

Stomatolohovi a jeho jednotke sme dali najlacnejšiu sanitku z Brezna, dnes by som mu najradšej kúpil vesmírnu loď Enterprise, keby som mohol. Nezabudnem nikdy na telefonát, keď sme sa pýtali, čo by potrebovali, skromný a statočný hlas sa v nejakom momente nachvíľu zlomil, povedal ,Pozri sa, za posledný víkend sme mali dvesto a tristo (čo znamená mŕtvych a ranených), potrebovali by sme všetko a čo najskôr.‘

Mám taký plán, že to najlepšie, čo sa nám podarí tentokrát kúpiť, odnesieme Stomatolohovi. Tu mu môžete prispieť: https://www.donio.sk/sanitkypreukrajinu“

Pozri aj nezamknutý článok v Dobrých novinách https://www.dobrenoviny.sk/c/210791/dufali-aspon-v...

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite