Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Útok Hamasu na Izrael: Jomkipurská vojna 2.0

.ján Kapusňak .spoločnosť

Izrael sa dnes prebudil do nočnej mory, pripomínajúcej tú, keď sa prekvapivým útokom arabských armád na židovský štát začala Jomkipurská vojna v roku 1973. Déjà vu. Tentokrát to však neboli armády, ale palestínske teroristické hnutie Hamas, ktoré si cynicky za začiatok invázie vybralo deň pokoja šabat a sviatok Simchat Tora (Radosť z Tóry).

Útok Hamasu na Izrael: Jomkipurská vojna 2.0 SITA/AP Photo/Ohad Zwigenberg

obrázky teroristických kománd Hamasu pobehujúcich po uliciach izraelských miest a kibucoch šokovali celú krajinu... Tá je skôr zvyknutá na samovražedné útoky či bezohľadné raketové ostreľovanie porušujúce medzinárodné právo. Na Izrael bolo v čase písania tohto textu odpálených viac ako 5000 rakiet.  

Po zuby ozbrojeným teroristom sa z pásma Gazy do Izraela podarilo dostať cez „nepreniknuteľnú“ bezpečnostnú bariéru hneď na niekoľkých miestach. Nielen po súši, ale aj po mori a vzduchom. Niektoré zábery teroristov na korbách pickupoch pripomínali správanie ISIS pred niekoľkými rokmi v Sýrii. Je to niečo nemysliteľné. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite