Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Už zvonia zvončeky

.bibiána Kristína Danitová .spoločnosť

Dnes sa začína nový školský rok. Tisícky detí už s očakávaním po prvýkrát zasadli do školských lavíc. Plní očakávaní čakajú na nové dobrodružstvo. Pre väčší počet však zvonia umieračiky za letom plným zážitkov. Škola je totiž pre mnohých synonymom povinností.

Už zvonia zvončeky SITA/Martin Medňanský

s príchodom školského roka si viacerí radi zaspomínajú na vlastné školské časy, ktoré pominuli viac či menej dávno. Prvý deň  na základnej škole je jedným z momentov, ktoré sa nám vryjú do pamäti. Tá zvláštna zmes nervozity a očakávaní, aké tajomstvá nám odkryje. Moje školské začiatky dokonca zahŕňali školu na českej dedine, kde bola jediná trieda. Boli v nej prvé štyri ročníky. Bol to zážitok, ktorý mnohí poznajú už len z dobových filmov. Najviac zo všetkého ma vtedy zaujímalo práve to učivo, ktoré ma čakalo vo vyšších ročníkoch. 

Vtedy som sa chcela stať učiteľkou. Rovnako ako všetky deti v tom veku, vôbec som si neuvedomovala, aký formatívny vplyv má škola na deti. Vďaka učiteľom a spolužiakom – samozrejme, aj tomu, čo sa dozvedáme z učebníc –  sa z detí stávajú tínedžeri a nakoniec mladí dospelí s vlastnými názormi a predstavami o budúcnosti. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite