Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Michal Pišoja: Neoperujeme len do 12:00, ale aj počas víkendov

.šimon Jeseňák .rozhovory .rozhovor

V sieti AGEL dalo počas štrajku LOZ výpoveď 51 lekárov, všetci ju stiahli. V nemocničnej sieti AGEL pritom pôsobí približne 1000 lekárov na celý alebo čiastočný úväzok. Ako si fakt, že drvivá väčšina výpovedí lekárov bola v štátnych nemocniciach, vysvetľuje predseda predstavenstva Michal Pišoja? V rozhovore komentuje i fakt, že plán obnovy mešká už niekoľko mesiacov.

Michal Pišoja: Neoperujeme len do 12:00, ale aj počas víkendov BORIS NÉMETH

tento rok sa sieť nemocníc a polikliník AGEL rozrástla. Od Sveta zdravia ste kúpili ich zariadenia na strednom Slovensku.

Kúpa piatich zariadení je výsledkom Optimalizácie siete nemocníc. Aj kvôli tomu, že Slovensko čelí veľkému nedostatku zdravotníckeho personálu. optimalizácia siete nemocníc smeruje k vytvoreniu vyšších centier zdravotnej starostlivosti, ktoré dokážu pacienta obslúžiť kvalitnejšie a efektívnejšie. Ak v regióne pôsobí viacero zdravotníckych zariadení, je logické, aby si pomáhali a nie konkurovali. Cieľom je poskytnúť pacientovi čo najlepšiu starostlivosť a nie biť sa o pacienta. 

prečo ste kupovali len zariadenia na strednom Slovensku?

Pretože boli na predaj, boli k dispozícii. Tieto nové akvizície sme realizovali na základe spoločných diskusií so Svetom zdravia, zvažovania nášho aj ich postavenia v rámci jednotlivých regiónov Slovenska.  

plánujete aj ďalšie rozšírenie siete nemocníc a polikliník?

Uprednostňujeme rast súčasných aktív, chceme teda v prvom rade investovať do súčasnej siete nemocníc a polikliník, keďže sa nachádzajú na celom území Slovenska od Skalice až po našu najväčšiu a najúspešnejšiu nemocnicu v Košiciach-Šaci. Nebránime sa však prípadnému rozšíreniu siete aj o ďalšie nemocnice alebo polikliniky. 

pracujete aktívne na kúpe nových zariadení? 

Zatiaľ nie, keďže riešime investície do našej existujúcej siete. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite