Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šéf rozpočtového výboru Viskupič: Matovičova reforma sa s tou Miklošovou nedá porovnávať

.juraj Medvec .rozhovory

Podľa Mariána Viskupiča z SaS o návrhu ministra financií na zmenu daní koalícia rokuje. Zdôrazňuje, že na kvalitnú prípravu „daňovej revolúcie“ treba až dva roky a nemala by sa uponáhľať.

Šéf rozpočtového výboru Viskupič: Matovičova reforma sa s tou Miklošovou nedá porovnávať Boris Németh

aký je váš pohľad na jednotlivé body daňovej reformy?

Náš názor sme vyjadrili formou semaforu, ktorý sme odprezentovali kolegom na koaličnej rade. Reformu sme rozdelili do 36 bodov a ku každému sme formou farby semaforu zelená, oranžová, červená a čierna vyjadrili náš názor. Identifikovali sme takmer dve tretiny bodov, ktoré podporujeme, alebo si vieme predstaviť ich podporu po diskusii.

body v čiernej farbe sú pre vás v SaS teda neprijateľné.

Máme deväť bodov, s ktorými nesúhlasíme, pričom vieme za určitých okolností urobiť kompromis a štyri body, ktoré sú pre nás „no go“ zóna. Medzi ne patrí zrušenie stropov na odvody, milionárska daň, z ktorej by bol nebezpečný precedens, zvýšenie dane z dividend a nové zdaňovanie SZČO. To by znamenalo zvýšenie zaťaženia pre väčšinu samostatne zárobkovo činných osôb. Naopak, jednoznačne si vieme predstaviť vyššiu efektivitu štátnych podnikov, nový zamestnanecký bonus alebo flexibilné odpisy produktívneho majetku. Samozrejme, podporujeme zníženie sadzby dane z príjmu či zníženie DPH v gastrosektore.     

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite