Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Šéfredaktori Hríb, Kostolný, Bárdy a Balogová: Znovu sme nepriatelia štátu?

.eugen Korda .rozhovory .diskusia

Ešte nedávno čitatelia i vtedajšia opozícia médiám tlieskali, keď odhalili, že Danko je plagiátor. Dnes sú kritizované za to, že odhalili identické delikty u členov koalície. Má byť úlohou médií rozlišovať medzi „našimi ľuďmi“ a tými druhými?

Šéfredaktori Hríb, Kostolný, Bárdy a Balogová: Znovu sme nepriatelia štátu? MARKO ERD/PETIT PRESS/PROFIMEDIA 22. júl 2020 Bratislava: Premiér Igor Matovič na tlačovej konferencii bráni svoju diplomovú prácu pred zvedavými otázkami novinárov.

v rozhovore sa dočítate:

  • aké kauzy hýbu Slovenskom, 
  • či sú horším problémom diplomovky, alebo Kyselicova tajná minulosť,
  • čo zažívajú novinári, ktorí poukazujú na Matovičovej chyby, 
  • prečo je kritika politikov pre médiá riskantná a prečo nemlčia.

prečo nemáme v novinách uhorkovú sezónu?

Beata Balogová (BB): Posledné dva roky sme v novinách určite uhorkovú sezónu nemali. Tento rok ju nemáme vďaka novej vláde. Hovorili sme si, že vláda je nová a nastúpila s ňou aj koronakríza. Pri novej vláde sme sa potrebovali pozrieť, kto prišiel do parlamentu. Práve preto, že nebolo úplne jasné, koho všetkého nielen Igor Matovič za sebou ťahá. 

Zároveň sme po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej pocítili, že sa musí spoločnosť spamätať a musí prísť zmena. Ako novinári cítime povinnosť zistiť, čo zmena znamená, aj preto, aby sa v oslnivých lúčoch pádu Fica neprepašovalo viac nového temna, než by sme si chceli pripustiť. Objavujú sa totiž veci, ktoré nám pripomínajú niečo, čo sme roky kritizovali.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite