Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ondrej Dostál: Konflikt v SaS zašiel priďaleko

.šimon Jeseňák .rozhovory

V parlamentných voľbách bude opäť kandidovať za SaS. Tvrdí, že sulíkovci sú prirodzeným partnerom pre občianskych konzervatívcov, keďže obe strany sú jasne pravicové. Ak vznikne nová vláda, bude to podľa neho vláda kompromisov. Ondrej Dostál.

Ondrej Dostál: Konflikt v SaS zašiel priďaleko SITA/Diana Černáková

ako prebiehali rokovania medzi vami a stranou SaS?

Keď v polovici volebného obdobia hrozili predčasné voľby, stretol som sa s pánom Sulíkom a v mene OKS prejavil záujem o pokračovanie spolupráce z predchádzajúcich volieb. Keďže sa uplatnila Bugárova tretia veta, z predčasných volieb nič nebolo a ďalej sme to neriešili, ale dohodli sme sa, že sa k tomu vrátime pred voľbami. V lete sme sa stretli a pán Sulík nám dal ponuku zhruba na úrovni tej z volieb roku 2016.

na kandidátke ste dostali len dve miesta. Nie je ponuka SaS nedostatočná?

Viem si predstaviť aj veľkorysejšiu ponuku, viacerí členovia strany ju tiež vnímali ako nedostatočnú. Ale po skúsenosti z roku 2010, keď sme sa štyria kandidáti OKS prekrúžkovali na kandidátke Most-Híd do parlamentu a 4 kandidáti OĽaNO sa prekrúžkovali na kandidátke SaS, rozumiem aj obave väčších strán zobrať na kandidátku viac kandidátov menších strán.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite