Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rozhovor so Zuzanou Čaputovou: Spája nás láska k blížnemu a súcit

.jakub Pohle .rozhovory

Favoritkou prezidentských volieb je Zuzana Čaputová. Pýtali sme sa jej na pocit z antikampane, jej hodnoty a obsah slova slušnosť.

Rozhovor so Zuzanou Čaputovou: Spája nás láska k blížnemu a súcit Branislav Bibel/SITA

podľa posledných prieskumov ste mali vysokú podporu. Čakali ste takú dôveru?

Nie. Myslím, že v histórii nikdy nikto nemal pred prvým kolom takú podporu. Znamená to pre mňa predovšetkým veľkú zodpovednosť. To je jediné, čo si teraz uvedomujem popri pracovnom zaťažení. Je to veľký záväzok.

ako chcete motivovať voličov, aby nepodľahli istote a išli voliť aj v prvom kole?

Pokračujeme naplno v kampani. Voľby sú možnosť, ako ovplyvniť dianie v krajine. S mojím tímom cestujeme po Slovensku, ideme na diskusie s voličmi, zúčastníme sa na všetkých diskusiách v televíznom formáte. Ísť voliť je aj vec určitej osobnej zodpovednosti a tam až môj dosah nesiaha, ale robím všetko preto, aby ľudia išli voliť. Aj v rámci diskusií.

bodujete naprieč celým volebným spektrom. Aj medzi mladými voličmi. Simulované voľby na stredných školách vám medzi mladými voličmi ukazovali 39-percentnú podporu ešte predtým, ako sa pán Mistrík vzdal. Predtým sa zdalo, že mladí sú skôr náchylní voliť protisystémových kandidátov. Prečo sa vám darí oslovovať mladých?

To, v čom sme iní, sú témy, ktoré komunikujeme a ktoré súvisia s naším profesijným príbehom. A snažím sa tiež otvorene odpovedať na každú otázku. Možno to je niečo, čo mladých ľudí oslovilo. Istá miera úprimnosti, možno aj ženský element a otvorená komunikácia. A možno v istom zmysle aj to, že som nový človek na politickej scéne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite