Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Stredoškoláčka na proteste v Bratislave: Mnohí farmári majú problémy, musíme sa spojiť

.veronika Verešová .rozhovory

K protestujúcim farmárom sa včera pridala aj osemnásťročná študentka Miriama Šimončíková z Veľkého Lapáša pri Nitre. Do hlavného mesta prišla na traktore, ktorý je požičal otec. Chce pomôcť v spoločnom boji farmárov. Verí, že v jednote je sila.

Stredoškoláčka na proteste v Bratislave: Mnohí farmári majú problémy, musíme sa spojiť Boris Németh

čo donúti mladú študentku pridať sa k protestujúcim farmárom? 

Veľmi som sa tešila, keď som sa dozvedela, že bude tento protest, pretože na jesennom som sa nemohla zúčastniť. Povedala som si, že teraz pôjdem. Nevedela som si celkom predstaviť, ako celý protest prebieha. Myslela som si, že sem prídu na jeden až dva dni, stoja tu a potom idú domov. Ale vidím, že to je iné. Chcela som zažiť tú atmosféru a pomôcť v spoločnom boji. To ma motivovalo. Veľa farmárov má problémy, preto si myslím, že by sme sa mali všetci spojiť a spoločne bojovať za danú vec, ktorú chcem riešiť. Ak to budú riešiť len jednotlivci, dopadne to ako minule. Odignorujú nás alebo len niečo nasľubujú a nesplnia. Čím viac ľudí, čím viac strojov príde, tým viac ukážeme, že sme naozaj nespokojní, že máme problémy a niečo sa začne riešiť.

čo sa práve teraz deje na Tyršovom nábreží v Bratislave? 

Asi viac sa toho dialo včera, keď sme prišli. Podelili sa traktory, ktoré sme umiestnili na námestia po Bratislave a potom sme sa vrátili sem. Mali sme spomienkovú chvíľu na farmára Vlada Rybára, ktorý za to všetko zaplatil životom. Dnes o desiatej chcem vyraziť k parlamentu a vybraní ľudia sa stretnú s vládou a budú rokovať o problémoch a následných riešeniach. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite