Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zlatá Idka má konkurenciu. Sulík si nasadil rukavice a „poupratoval“

.šimon Jeseňák .reportáže

Natália Blahová, Jana Kiššová, Jozef Rajtár, Ľubomír Galko a platforma Demokratické jadro SaS sa podľa očakávaní na kandidátku šéfa strany Richarda Sulíka nezmestili.

Zlatá Idka má konkurenciu. Sulík si nasadil rukavice a „poupratoval“ SaS

po mesiaci sa členovia SaS stretli opäť na ďalšom mimoriadnom sneme strany. Už od rána ešte aj počasie predznamenávalo atmosféru a priebeh kongresu. Sto kilometrov za Bratislavou sme sa zastavili dočerpať kofeín a benzín. Na pumpe sa k nám prihovoril zamestnanec čerpacej stanice. Bol veľmi milý a zhovorčivý, potešil sa, že naživo vidí Eugena Kordu. Posťažoval sa nám na svoj mizerný dôchodok a na to, že po 35 rokoch tvrdej práce dostáva 350 eur, z ktorých sa vyžiť nedá. Bude voliť Smer, Fica už nie, ale Pellegriniho áno. Prečo? 

Vláda totiž dvíha minimálnu mzdu a nočné príplatky. Skúsili ste už bežnému človeku vysvetliť, že zo zvýšenia minimálnej mzdy profituje predovšetkým nenažraný štát a že nočné príplatky sú občas likvidačné pred tých „zlých a nenávidených podnikateľov“? My sme sa o to pokúsili. Nemáte šancu, bežný volič totiž vidí len to, že mu príde na účet o pár eur navyše. 

SaS

Opozičné strany sú momentálne v úplnej letargii. Minimálne reagujú na dianie,o ktorom sa dozvedáme z Threemy. Sú v defenzívnej pozícii a voliči nechápu, ako je to možné. Majú k dispozícii tak šialene silnú palebnú silu, že vyhrať voľby by mala byť  povinná a jednoduchá jazda. Namiesto toho opozičné strany riešia samých seba a svoje vnútorné rozbroje. Strana, ktorá je v hlbokom vnútornom rozklade, je Sloboda a Solidarita.

„Osud členov DJ SaS je neistý, podľa dostupných informácií sa skupina okolo Ľubomíra Galka z politiky odísť nechystá.“

Hotel Družba, ktorý je v lyžiarskom areáli v Nízkych Tatrách, bol z diaľky zahalený hmlou a pršalo. Bolo to ideálne počasie, ktoré predznamenalo ponurú atmosféru snemu strany, ktorá mala ešte nedávno podporu viac ako 15 percent. Počas rozhovorov s oboma tábormi, teda DJ SaS a sulíkovcami, cítiť, že sa blíži „Veľký tresk“. Tí, ktorí sledujú dianie v SaS, vedeli ešte pred začiatkom snemu, ako dopadne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite