Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Boli sme na mítingu ĽSNS. Klamú, strašia a šíria nenávisť

.filip Minich .matúš Baňovič .reportáže

Kotlebovci rečnili dve hodiny a spomenuli všetko, čo hýbe svetom konšpiračných či alternatívnych médií. Nafúkli, prekrútili a postrašili, pridali vlastné klamstvá a vyzvali obecentstvo, že jediná cesta, ako zachrániť Slovensko a Európu, je dať im hlas.

Boli sme na mítingu ĽSNS. Klamú, strašia a šíria nenávisť Filip Minich Oslavujeme Deň víťazstva nad fašizmom, no krajinou sa nám súčasne šíri hnedý mor.

diktatúra Bruselu, zlé médiá, priteplení europanáčikovia, multikulti, mimovládky, treťotriedne potraviny, horiace kostoly, Čaputová, LGBTI, Izrael, zánik tradičnej Európy, koniec kresťanstva, státisíce migrantov na Slovensku a napokon aj vojna s Ruskom. Boli sme na mítingu ĽSNS k eurovoľbám a bolo to peklo. Ľudia však prikyvovali, zabávali sa a nadšene tlieskali.

Vybrali sme sa do Čadce, kde Marian Kotleba získal počas prezidentských volieb nadpriemerne veľa hlasov. Evidentne je tam populárny, na jeho pondelkový míting k eurovoľbám prišlo okolo tristo ľudí, sála bola skoro plná. Sám sa chválil, že zatiaľ najväčšia účasť. Iným stranám sa vraj o takom počte divákov počas tejto kampane ani nesníva. 

Spravili sme súhrn z toho, čo kotlebovci rozprávajú pred eurovoľbami v regiónoch. Nejde nám o robenie reklamy fašistom ani o pobavenie, i keď miestami míting pripomínal kabaret. Ide o to, že ĽSNS je jedna nebezpečná strana, ktorá šírením strachu a neprávd získava čoraz väčšiu podporu a demokratická spoločnosť sa pred nimi musí mať na pozore.

Vypočujte si výroky predstaviteľov ĽSNS, ktoré odzneli na mítingu v Čadci:

  

klamú

„Dnes platíme za to, že sme členmi EÚ 900 miliónov eur ročne. Za tých 900 miliónov by sa napríklad dalo každý rok vybudovať 200 kilometrov úplne fungláč novej diaľnice.“

Toto tvrdenie, je absolútny nezmysel. Napríklad v Čadci sa za pomoci eurofondov aktuálne stavia necelých šesť kilometrov dlhý obchvat, ktorý sám o sebe stojí 240 miliónov eur. ĽSNS s obľubou klame o číslach, ktoré si bežní ľudia nevedia predstaviť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite