Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo si predstaviť pod pojmom HR a čo má vo firme na starosti?

.sponzorované .promotion

HR oddelenie je často vnímané ako spojka medzi vedením a zamestnancami a jeho úspech je dôležitý pre efektívne fungovanie firmy. Správna a kompetentná HR pozícia môže prispieť k vytváraniu pozitívneho pracovného prostredia, rozvoju zamestnancov a dlhodobému rastu spoločnosti.

Čo si predstaviť pod pojmom HR a čo má vo firme na starosti?

v minulosti rezonovala otázka, či je potrebné mať ľudí na HR oddelení alebo outosourcovať výber zamestnancov na externú HR firmu. Mnohé roky praxe ukázali, že skúsení HR manažéri skutočne dokážu nájsť ľudí, ktorí sú pre vašu obsadzovanú pozíciu najvhodnejší. V súčasnej rýchlej dobe maximálnej efektivity skôr vzniká otázka, ako ich práci čo najviac systematicky pomôcť.

čo si predstaviť pod pozíciou HR

Náplň práce pozície HR (z anglického prekladu ľudské zdroje) môže byť rozmanitá a závisí od veľkosti a charakteru firmy, no k jej základným úlohám určite patrí rekruiting a výber nových zamestnancov. Majú na starosti vytvorenie pracovnej pozície s lákavým popisom, inzerovanie pracovných miest, vyhľadávanie potenciálnych kandidátov a celý výberový proces vášho nového zamestnanca.

HR oddelenie sa popri tom venuje aj onboarding procesu, teda akémusi uvádzaniu nových zamestnancov do existujúceho systému, komunikácii so zamestnancami, ich profesionálnemu rozvoju či vedeniu personálnej dokumentácie. 

Azda nikoho netreba presviedčať, že mať na takomto oddelení kompetentných ľudí je polovicou úspechu. Aj tu však treba myslieť na to, aby mali rýchle, funkčné a prehľadné systémy, ktoré im uľahčia ich pracovnú skúsenosť.

vyskúšajte zefektívniť prácu softwarom

Personálna agenda vo vašej firme môže mať aj komplexné softwarové riešenie riadenia ľudských zdrojov. Pomôže v oblastiach spracovania miezd, evidencie personálnych údajov, dochádzky, hodnotenia, systemizácie, vzdelávania, výberových konaní, plánovania dovolenky, pracovných ciest a pod. Všetko možno využívať ako službu v cloude, ktorá je zdieľaná medzi všetkými oddeleniami a je preto veľmi užívateľsky príjemná.

Personálny systém od spoločnosti VEMA špeciálne vyvinutý na zefektívnenie práce na HR oddeleniach dokáže toho skutočne mnoho. Má jednoduché a intuitívne ovládanie, automatické stráženie používateľom vybraných personálnych udalostí, prístup k podstatným údajom a veľké množstvo automatizovaných podsystémov na uľahčenie bežného fungovania. Kompletný produkt a viac informácií nájdete na www.vema.sk.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite