Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SANDBERG CAPITAL vstupuje do potravinárskeho B2B segmentu

.sponzorované .promotion

Slovenská private equity spoločnosť Sandberg Capital rozširuje svoje portfólio. Vo štvrtok 1. júna podpísala akvizíciu spoločnosti KON - RAD. Po odsúhlasení akvizície Protimonopolným úradom bude KON - RAD pokračovať v rozvíjaní svojich veľkoobchodných aktivít. Tri maloobchodné predajne sa stanú súčasťou portfólia spoločnosti TERNO real estate z portfólia Sandberg Capital.

SANDBERG CAPITAL vstupuje do potravinárskeho B2B segmentu

Pavol Konštiak patrí k najvýznamnejším osobnostiam obchodu s potravinami na Slovensku a jeho spoločnosť KON - RAD patrí k lídrom vo veľkoobchode na západnom Slovensku. Svojím B2B zameraním skvele dopĺňa podnikanie TERNO real estate a pevne verím, že dokážeme úspešne nadviazať na roky práce pána Konštiaka a jeho rodiny,“ povedal Martin Fedor, zakladateľ a Managing Partner spoločnosti Sandberg Capital.

Spoločnosť KON - RAD sa pod krídlami Sandberg Capital ešte viac zameria na segment B2B. Počas svojej existencie si spoločnosť KON - RAD vybudovala silnú pozíciu v oblasti zásobovania gastro prevádzok. Po novom sa bude usilovať aj o posilnenie v oblasti zásobovania nezávislého maloobchodného trhu.

Aktuálne tri maloobchodné predajne sa po schválení Protimonopolným úradom stanú súčasťou spoločnosti TERNO real estate, ktorá prevádzkuje sieť potravín Terno a KRAJ. „Po úspešnom prechode predajní pod značku TERNO prekročíme métu 160 obchodov KRAJ a Terno na území  západného a stredného Slovenska. Naša expanzia pokračuje v dobrom tempe,“ uviedol Stanislav Čajka, generálny  riaditeľ spoločnosti TERNO real estate.

Spoločnosť KON - RAD vznikla v roku 1990 a ako jedna z prvých sa špecializovala na oblasť potravinových produktov. Svoje produktové portfólio postupne rozšírila o nepotravinový sortiment vrátane kancelárskeho papiera, batérií a tabakových výrobkov. Hlavnou činnosťou je veľkoobchod. Po celom území Slovenska distribuuje viac ako 7-tisíc produktov, zamestnáva takmer 200 ľudí.

O SANDBERG CAPITAL 

Sandberg Capital je slovenská private equity spoločnosť, ktorá vznikla v roku 2014. Zameriava sa na investovanie do menších a stredne veľkých spoločností na Slovensku a v regióne CEE. Spravuje aktíva v hodnote viac ako 340 miliónov eur, ktoré investuje primárne do oblastí IT, telekomunikácií, poľnohospodárstva, vzdelávania a maloobchodu. 

O KON-RAD

Spoločnosť KON - RAD spol. s. r. o. funguje od roku 1990. Ako jedna z prvých spoločností zaoberajúcich sa veľkoobchodnou činnosťou v oblasti potravín. Svoje produktové portfólio postupne rozširuje a v súčasnosti ponúka okolo 7 000 tovarových položiek potravinárskeho ako aj nepotravinárskeho charakteru. Denne zásobuje priamymi rozvozmi približne 1 000 odberateľov po celom Slovensku. Skladové a predajné priestory spoločnosti majú rozlohu 15-tisíc m². 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite