Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Týždeň nórskej kultúry

.sponzorované .promotion

Do .klubu pod lampou sa po roku opäť vracajú Nórske dni. Už táto nedeľa bude venovaná ukrajinským mamám s deťmi.

Týždeň nórskej kultúry

v .klube pod lampou sa o 15:00 hod. začínajú dni Nórskej kultúry, kde deťom začne čítať Ірина Федун. Práve tá deťom prečíta nórske rozprávky v ukrajinčine. Okrem toho sa deti môžu tešiť na magickú kúzelnícku show, ktorú predvedie kúzelník Talostan. Pripravené bude mať aj balóny a bublinky, ktoré jednoznačne potešia každého detského diváka. Pred kúzelníckym vystúpením bude  nachystané maľovanie na tvár, hry a samozrejme občerstvenie. 

V pondelok je pre Vás pripravená diskusia o Nórsku a Slovensku a situácii LGBTI+.    Novinár Richard Dírer,, riaditeľ iniciatívy Inakosť Martin Macko a Ján Zima, škandinavista žijúci takmer 30 rokov v Oslo budú diskutovať o situácii LGBTI+ komunity na Slovensku a v Nórsku. Moderovať diskusiu bude Šimon Jeseňák, ktorý bude v rámci diskusie rozoberať rozdiely medzi komunitami v oboch krajinách, históriu ale aj nedávne udalosti. Diváci budú môcť priamo v .klube pod lampou položiť otázku diskutujúcim. Pre fanúšikov, ktorý sa nebudú môcť zúčastniť je pripravený live stream na našej facebookovej stránke. 

Posledný deň Nórskych dní bude venovaný nórskej literatúre, o ktorej budú diskutovať Eva Lavríková, Jozef Zelizňák a Miroslav Zumrík. Krátke úryvky z nórskej literatúry Vám bude čítať Richard Stanke. Krásnou bodkou na záver bude o 19:00 hod. BUBO cestovateľské kino, samozrejme venované Nórsku. 

nedeľa

  • 15:00  čítanie pre deti. Číta Ірина Федун,
  • 16:00  maľovanie na tvár, hry, občerstvenie,
  • 17:00  kúzelník Talostan  (kúzelnícka šou, balóny, bublinky),

pondelok

  • 19:00  diskusia o Nórsku a Slovensku a situácii LBGT komunity,

utrok

  • 17:00  diskusia o nórskej literatúre,
  • 19:00  BUBO cestovateľské kino.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite